Начало Новини Образование Полицаи от Павликени проведоха първия урок в новооткрития Център за превенция и...

Полицаи от Павликени проведоха първия урок в новооткрития Център за превенция и спорт

1368

Служители от полицейското управление в Павликени проведоха първия урок в Центъра за превенция и спорт в града. Той бе изнесен пред деца от ОУ „Бачо Киро“ – гр. Бяла черква.

Малчуганите бяха разделени в две групи. Полицейските служители ги запознаха със структурата на Областната дирекция във Велико Търново и Районното управление в Павликени, с работата на полицейските служители и тяхното отличително облекло, както и помощните средства, които използват в ежедневието си. В урока беше засегната и темата с подаването на сигнали на тел. 112. Униформените обясниха в кои случаи трябва да се използва единния телефонен номер за спешни случаи; каква информация да се подава, за да се реагира максимално бързо.

Центърът беше открит официално на 1 септември по инициатива на Община Павликени, Областна дирекция на МВР – Велико Търново, РУ – Павликени, РД „ПБЗН“ – Велико Търново, Сдружението на кметовете в община Павликени и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“. Той е вторият в област Велико Търново. Първият беше открит в с. Балван през декември миналата година.