Начало Новини Политика Поредният /опит за/ абсурд в Павликени

Поредният /опит за/ абсурд в Павликени

5806

Кметът Манолов ще внесе предложение за включване на празника Джулай морнинг /Юлско утро от англ. July morning/ в Културния календар на Община Павликени. Дотук добре, даже прогресивно.

Предложението обаче идва подкрепено с доста кухи „разсъждения“ и „мотиви“, присъщи на невежите и нищите духом. Предлага се дори възможност за финансово обезпечаване… Ухуу… ще има общински пари за още един мо’абет в „Трафото“…!

Нещото, което озадачава е как един  Ч Е Р В Е Н  кмет, принадлежен към комунистическа /пардон, социалистическа/ партия, решава да уважи и наложи като традиция в управляваната от него община празник, който е възникнал като

ПРОТЕСТ СРЕЩУ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ.

Дразни наглото твърдение на кмета Манолов, че идеята на празника вече била загубила първоначалното си значение, а и „по-младите хора“ не били запознати с условията, при които е възникнал този празник. Тоест днешната младеж, която е бъдещето на България, не знае нищо за мракобесието и извращенията на комунистическия режим, пратил стотици хиляди българи в лагерите на смъртта и убил десетки хиляди, неудобни на палачите на българския народ?! За тях това вече не било протест, а истински празник?!

„Тъй ли“ – пълни глупости!

За толкова тъпи, дебилни и неуки ли смята кметът „по-младите хора“ в общината или в такива се опитва да ги превърне? Толкова къса и плитка ли е народната памет според него? Или той като въздесъщ комунистически властелин на времето и пространството има правото да открадне и пренапише историята както е нему угодно?! В мотивите на кмета се вплита дори личността на Петър Дънов, което достига нови предели на червената наглост… Да припомним кой беше Учителят Дънов в годините на комунизъм и какво беше отношението към него – отговорът на този въпрос не е в полза на комунистите, а в същото време името му услужливо се ползва като притегателна сила за налагането на празника като традиция в една червена община.

Не на последно място – култ към слънцето?!… в православна България?! Are you fucking kidding me!? Кметът дали е съгласувал еретичните си „култови“ идеи с представителя на местната църковна власт, с който така показнó се снима за щяло и нещяло? Да припомним, че свещеникът не е само за снимки, като мечката на плажа, а и /главно/ за духовно напътствие, от което в червената община мнозина имат остра нужда. Дали да не очакваме следващата „логична“ приумица да бъде построяване на светилище на бога на слънцето Тангра, където местният жрец на божеството да принася в жертва петли, кози, агнета, а защо не и непорочни девици?!

От смехотворното мото „Балканът пази своите тайни, Павликени – своите яйца” на насила измисления Празник на яйцето, до July morning в безнадеждно червения град, абсурдите в Павликени не свършват – те следват един след друг в нескончаем низ от безхаберие, самозванщина и блестяща некомпетентност.

Пълни глупости, невежество, дебелоочие, арогантност, наглост и цинизъм.