Начало Работа Предлага Последен краен срок за кандидатстване по програма „Заедно в час”

Последен краен срок за кандидатстване по програма „Заедно в час”

1644

„Заедно в час” обявява 1 май, 2017 за последен срок за кандидатстване за програмата си за тази година. Одобрените кандидати ще започнат обучението си през юли и ще влязат в училище от септември тази година. Вече седма година „Заедно в час” търси хора за пример, нови за образователната система, които да започнат работа като вдъхновяващи учители на ученици от уязвими общности в цялата страна, в училища партньори на организацията.

За кандидатстване не е нужен опит като учител, нито предварително придобита професионална квалификация „учител”. Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2017 г.) и нагласа, че всяко дете заслужава равен достъп до качествено образование. Кандидатури се приемат както от завършващи студенти от всякакви специалности, така и от успешни професионалисти от различни сфери. Като част от програмата те ще могат да допринесат за положителна промяна в образованието, докато развиват и усъвършенстват собствените си умения.

Участниците в програмата стават учители за две години в училища партньори на „Заедно в час” в някой от 13-те региона, в които организацията планира да работи от септември 2017 г. – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, София град, София област и Стара Загора. Преди началото на учебната година всеки участник преминава през интензивно лятно обучение, което го подготвя за работата в училище. Ако успешните кандидати не притежават професионална квалификация „учител“, „Заедно в час” помага и за придобиването на такава в партньорство с акредитирани университети в рамките на програмата.

Повреме на двете години, през които ще преподават като част от програмата, участниците получават от „Заедно в час” месечен финансов стимул в размер на 500 лв. Като допълнение към заплатата от училище.

Кандидатури за участие в програмата се приемат до 1 май 2017 г. на сайта на организацията – zaednovchas.bg.

За допълнителна информация:

Елена Йорданова
Сътрудник Маркетинг и Комуникации

Заедно в час
ул. „Иван Денкоглу“ №19
София 1000

тел.:    0894-468-129
e
maile.yordanova@zaednovchas.bg