Начало Новини Политика Предизборната среща на ПП „ГЕРБ“ в с. Горна Липница

Предизборната среща на ПП „ГЕРБ“ в с. Горна Липница

2508

На 12.10.2015 г. се проведе предизборната среща на кандидата за кмет на община Павликени Мирослав Маринов и част от кандидатите за общински съветници: Марияна Добрева, Илийка Иванова, Ваня Антонова, Венцислав Георгиев и Таня Стефанова, в село Горна Липница, която премина при изключително голям интерес.

Това е и селото, където два мандата кмет е бил Юлко Палов. Неговият отчет за мандата му 2011-2015 г. беше впечатляващ. Г-н Палов изложи визията си за развитието на селото през следващите 4 години.

Юлко Палов започна с думите: „Приоритет номер 1 в моята стратегия за Горна Липница беше – Кметство в помощ на хората. Това ще продължава да бъде водещ приоритет и през следващите 4 години. Ще продължавам да работя за приветливия вид, чистотата и реда в селото. Ще продължавам да работя за това да има едно кметство в помощ на хората от Горна Липница. Кметство, което помага и е опора на всеки едни жител и гост на селото. Ще продължа да не връщам никой, обърнал се към мен за помощ 24 часа в денонощието. И през следващите четири години моята дейност ще бъде прозрачна и всеки един от вас ще може да види какво, как и защо съм направил. Безплатните правни консултации ще продължат и през следващите 4 години.„

Още три приоритета са били заложени и изпълнени в предходната му стратегия за развитие на селото: развитие на културния, екологичния и селския туризъм, развитие на селското стопанство, с акцент върху производството и продажбата на сертифицирана екологично чиста продукция и разкриване на нови възможности за екологично чисто стопанско развитие.

Селото е модел на подражание за много села в цяла България. Може да се твърди, че Горна Липница стои в основата на възраждането на българските села, което се наблюдава в последните няколко години.

Официалният интернет сайт на Горна Липница и официалният интернет сайт на Арт резиденция „Старото училище“, която за последните две години е приела над 10,000 посетители от България и чужбина.

В последните четири години в селото се изпълниха и първите четири големи проекта: ремонт на църквата „Св. Димитрий“, ремонт и доставка на техническо оборудване и мебели за Народно читалище „Зора – 1887“, ремонт на Селскостопанския музей както и организиране и провеждане на издание на Арт резиденция „Старото училище“ и последващи шест изложби-семинари в Пловдив, Стара Загора, Варна, София, Бургас и Русе /проектът е в процес на изпълнение/. И тук, Горна Липница отново е едно от малкото села в България, със сигурност единственото в община Павликени, което вече може самостоятелно да печели и управлява проекти.

Юлко Палов представи новите си 11 задачи и дейности, които ще са в основата на работата му през следващите четири години.

Кандидатът за кмет на община Павликени Мирослав Маринов изрично подчерта, че там където има кмет, избран и подкрепен от ПП „ГЕРБ“, има нов стил на работа и открито управление насочено към хората. Такъв е и неговия пръв приоритет в програмата му. Той ще се осланя на знаещите и можещите, на реализиралите се местни хора от цялата община, които ще покани в Обществения съвет към Общината за решаване на най-важните проблеми на всички хора – комплексно, а не по отделно.

Мирослав Маринов се спря конкретно и на неговите идеи за развитие на селата от общината и очерта трите най-главни проблема в тях. Даде и идеи за решаването им. Спря се на начините за задържане на младите хора по селата, за да има възможност за реализация на всички инвестиционни планове на територията на общината. Той представи присъстващите кандидати за общински съветници и техните възможности да работят успешно и компетентно в комисиите на новия Общински съвет.

Мирослав Маринов отговори на всички зададени въпроси от присъстващите, свързани с проблеми на селото и на общината – за осигуряване на сигурност и обществен ред, за подобряване на инфраструктурата на пътищата в селата и в общината, за нуждата от нови социални услуги, насочени към възрастните и самотни хора.

Събранието завърши с поздрав за изборен успех от местната фолклорна група, която има много награди от фолклорни фестивали в България.