Начало Новини Политика Предизвикателство във Фейсбук превърна мрежата в място за национална гордост

Предизвикателство във Фейсбук превърна мрежата в място за национална гордост

999

Фейсбук предизвикателство провокира стотици българи да си припомнят на 3-ти март най-доброто от нашата литература и най-светлите моменти от нашата история. „Ръкавицата“ бе хвърлена в социалната мрежа от Венцислав Георгиев – кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ. Най-младият общински съветник в Павликени отправи призив към своите приятели да споделят поне една строфа от произведението, което в най-голяма степен буди у тях национална гордост.

В навечерието на Националния ни празник Венцислав Георгиев написа на стената си: „Нека покажем, че помним, познаваме и уважаваме историята и литературата си!” и призова приятелите си да копират поста му и на свой ред да предизвикат други потребители на социалната мрежа, да направят същото.

Само за броени часове Фейсбук се изпълни с откъси от произведения на Ботев и Вазов, с части от исторически писма, с откъси от народни песни. В социалната мрежа прозвуча Константин Кисимов и „Опълченците на Шипка”, гайди заплакаха редом с „Даваш ли даваш Балканджи Йово…”, развя се българският флаг. „Традиционно Гугъл отбелязва 3-ти март с трибагреника ни, тази година и Фейсбук пространството стана място за национална гордост и припомняне на героизма ”, коментираха в мрежата приятелите на Венци.