Начало Новини Инфраструктура Пречиствателната станция в Павликени получи награда за най-добра работна среда

Пречиствателната станция в Павликени получи награда за най-добра работна среда

1162

Градската пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ) в Павликени получи престижна награда от Българската асоциация по водите (БАВ). Те участваха в националния конкурс “Най-добра пречиствателна станция за отпадъчни води в България” за 2017 г., в който бяха номинирани 13 екосъоръжения.

Съоръжението в Павликени е високо оценено заради добрата работна среда. Всички стаи на администрацията са своеобразни картинни галерии, в които има и уникални предмети. Събирането на редките експонати е хоби на началника на станцията инж. Тодор Папазов. Така ГПСОВ Павликени е единствена в страната не само с отличната си работа и ефективност, но и с модерния дизайн в администрацията и в двора на голямото съоръжение.

Идеята за Конкурса на БАВ се заражда във връзка с изпълнението на Оперативна програма „Околна среда“ за периодите 2007 – 2013 г. и 2014 – 2020 г., с финансиране от Европейския съюз. „Желанието ни е от хората, които работят на тези съоръжения да разберем какво е полезно, разумно и дори красиво в техните ПСОВ, както и какво може да бъде променено.“, сподели председателят на БАВ инж. Иван Иванов.

Председател на журито бе доц. д-р инж. Ирина Костова, декан на Хидротехническия факултет в Университета по архитектура, строителство и геодезия – София. Членове бяха Илияна Тодорова – директор на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ, проф. д-р инж. Богдана Куманова – дългогодишен преподавател в Химико-технологичен и металургичен университет и председателят на БАВ инж. Иван Иванов.