Начало За Забава Събития Рожден ден на НЧ „Просвета – 1898” с. Патреш

Рожден ден на НЧ „Просвета – 1898” с. Патреш

1686

НЧ “Просвета – 1898“, с. Патреш, отпразнува 120 годишнината си. Празничното тържество се проведе в салона на читалището и беше посрещнато с голям интерес. Историята на читалището се разказа като презентация от снимков материал.

Младежите от клуб „Приятели на книгата“ представиха драматизацията „Ако искаш добро, мисли добро“ и получиха грамоти за приноса си към дейността на читалището. Певиците от ПГ „Елия“, носителки на бронзов медал на тазгодишния празник на царевицата в с. Страхилово, също се изявиха на сцената и получиха юбилейни грамоти. Юбилейна грамота получи също първата щатна библиотекарка на читалището Веска Караиванова-Никова, която е изработила първия годишен план за работа на читалището.

Николинка Чолакова представи първата си стихосбирка „Наследство“, издадена с помощта на читалището. Книгата предизвика голям интерес и добри отзиви. Тя струва 2 лв. и може да бъде закупена лично от писателката или на имейла на читалището: prosweta1898.patresh@abv.bg. Клуб за рецитаторски умения, в лицето на Траяна Димитрова, представи стихотворението „Читалище“ на Николинка Чолакова, което е част от стихосбирката.

Празникът завърши подобаващо и тържествено с всички самодейци на сцената, с пожелание читалището да е живо още дълги години.