Начало Новини Политика Рязко ми се приходи по голяма нужда…

Рязко ми се приходи по голяма нужда…

1899
Христо Кавалски, активен борец против фашизма
Христо Кавалски, активен борец против фашизма

…четейки поредната демагогщина, сътворена от местното леке или мекере, на кой както му харесва, пишман политика от престъпната БСП, Христо Кавалски.

Често бил чувал той, „колко важно било човек да помни историята си, също и как, че „Народ без традиции е като дърво без корени“, казва червената куродръжка на още по-червения финансово корумпиран, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов, Христо Кавалски.

И тъй като ние всъщност искрено и страстно вярваме в това, с което Кавалски парадира така лъжовно и така шумно, „колко важно било човек да помни историята си“, но доказано сам не следва това свое уж-верую, нека му препоръчаме едно историческо четиво от национално значение, с което да запълни ямите от историческо невежество, с които е осеян иначе гладкия му мозък, след което му предлагаме да се снима как изгаря партийната си книжка и да постне така заснетия клип в обществените мрежи…

Защото какво друго би могъл да направи човек, който току-що е осъзнал в коя партия членува… и то зорлем… С една уговорка обаче – че даденият човек има капацитетът да осъзнае себе си, до къде се е докарал и къде се намира, тъй като за съжаление съществува вариант, в който нищо от гореописания сценарий не се случва…

А четивото, за което публикувахме неотдавна тук, се нарича „Белене – островът, който уби свободния човек“.

Ето и излиянието на Кавалски, което провокира моята физиологична и вербална реакция:

„Новата година за мен започна с посещение на „Исторически музей – Павликени“. Често сме чували, колко важно било човек да помни историята си, също и как, че „Народ без традиции е като дърво без корени“. Именно затова
бях решил в първият работен ден, рано сутринта да посетя институцията, която съхранява миналото и традициите на град Павликени и павликенския край. Не подозирах, какво може да ме очаква там? Оказа се, че по утвърдена местна
„музейна“ традиция първият посетител за новата година се посреща с традиционна българска баница с късмети. След проведен разговор с директора на музея – г-жа Нели Цонева и нейният гостоприемен екип, състоящ се от млади, образовани и ерудирани специалисти за миналото и настоящето на града ни и павликенския край, получих един изключително ценен подарък.

Книгата „Музейни летописи за Павликени“ с автор Нели Цонева представляваща – „…нова версия на обзорния исторически разказ за Павликенския регион“ според проф. Вера Бонева, ми бе подарена лично от автора с пожелания, които никога няма да забравя.

Това не е първата книга на г-жа Цонева. Това е поредният научен труд, който обединява в себе си няколко епохи от развитието на града и региона. Пожелавам на г-жа Цонева да не стихва никога в нея ентусиазма, с който работи и твори в името на павликенския край! Да продължава да издирва и описва историята ни, предавайки своите знания и опит на идните поколения!

Желая най-искрено много лични и професионални успехи на целият екип от професионалисти на „Исторически музей – Павликени“!

Христо Кавалски

Горното е публикувано на страниците на Исторически музей – Павликени тук. Кавалски и „кмето“ са получили въпросната книга без пари. Хора с далеч по-ниски доходи си я купиха.

Марди!