Начало Новини Инфраструктура Свинщина в Павликени

Свинщина в Павликени

2183

Преди броени дни високопставен гост на града изказа следното мнение: „павликенчани живеят в един от най-зелените и красиви градове“.

За съжаление, това е далеч от реалността. Ето какво причиняват много граждани на Павликени на собствения си град и до каква степен той, градът, „успява“ да се справи с нецивилизованите им действия.

За съжаление приложеният снимков материял не е изолиран и на безброй места в Павликени могат да се видят струпани или разпръснати битови и строителни отпадъци, които кротко се вкореняват в „зеленината“ на града.

Не е трудно да се „замажат“ очите на гостите на Павликени и да се „докараме“ пред чужденците, както и да са ни големи претенциите (често без покритие), но голата, сурова и неподправена истина е тази, която всеки зрящ и вменяем човек може да види и подуши по улиците и „зелените“ площи на града, като най-отчайващо е положението в тревните площи, паралелни на тротоарите, парка пред зоокъта и в междублоковите пространства.

Да, тревата е зелена, но това е в нейната природа – хлорофил, и едва ли някой може да си припише заслуги за нейния цвят или нейния растеж.

За да помогнем на уважаемия читател да направи паралел и контраст между образите на „зеленина“ по-горе и „зеленина“ в по-универсалния смисъл на думата, прилагаме снимките по-долу и се питаме – не е ли иронично, че градът с толкова много производители на декоративна растителност, известен в Кралство Нидерландия като „розовата долина“, е толкова банално, постно и оскъдно озеленен.