Начало Новини Благотворителност Спасил се от смърт мъж помага на болен младеж

Спасил се от смърт мъж помага на болен младеж

1160

Спасил се от смърт мъж помага на свой съгражданин да пребори тежко заболяване.

Преди време 26-годишният Павлин Маринов от Павликени научава, че страда от онкологично заболяване, към което впоследствие се прибавя и автоимунното заболяване миастения гравис. След претърпява операция и последвало лечение, сега младият мъж вече е по-добре и продължава да се възстановява. За да запълни времето си един ден той  решава да се захване с изработката на макети на възрожденски къщи. Решението му не е случайно, тъй като Павел е завършил строителен техникум във Велико Търново и е на „ти” с архитектурата и строителството. Освен това той има висше образование и по специалността Експлоатация на флота и на пристанищата от русенския университет.

Макетите на възрожденските къщи, Павел изработва от подръчни материали: дърво, камък, борови шишарки. А от скоро експериментира и със съвременни строителни материали. Направата на една къща отнема различно време, според нейната сложност и според здравословното му състояние в момента. Когато се чувства добре и е енергичен и работоспособен, той завършва макета за около месец. Досега Павел вече е направил седем макета, който е показал за пръв път на подредената изложба за празника на родното му село Стамболово, Павликенско. Тогава му хрумва и идеята да продава макетите си, а парите да дава за благотворителна кауза, за спасяване на друг човешки живот. този на неговия съгражданин от Павликени, Йордан Петров, който също страда от тежко заболяване Лимфом на Ходжкин. „Реших да помогна на Данчо, защото лично аз съм изпитал това, през което той минава сега. Знам какво е да се бориш за живота си и да имаш нужда от подкрепа, когато събираш средства за лечението си. Но дори и да не беше така. Аз смятам, че не е нужно лично да си преживял едно подобно тежко заболяване, за да решиш да помогнеш на човек, нуждаещ се”, твърди Павел. Цените на макетите му са символични, от 30 до 50 лв. и се продават онлайн. С тези пари той едва успява да си избие разходите заматериалите. Не смее обаче да ги направи по-скъпи, защото все пак не е професионалист, а и хората не могат да си позволят да отделят кой знае колко средства за подобни цели, пък било то и с благотворителна насоченост.

Ако имате възможност да помогнете на един млад мъж и неговото семейство да изживеят една мечта, която е реалност за много от нас – да сме заедно и щастливи с децата си, може да го направите на следните банкови сметки:

ДСК
клон 0408
пл. „Свобода“ 6
Павликени 5200

Титуляр: Йордан Огнянов Петров
BIC код: STSABGSF
IBAN:     BG48STSA93000023630269 – BGN
BG41STSA93000023630298 – EUR
BG09STSA93000023630292 – USD

PayPal: pg71@abv.bg