Начало Новини Образование В месеца на приятелството – среща с ветеринар

В месеца на приятелството – среща с ветеринар

2199
д-р Кремена Пенчева
д-р Кремена Пенчева

„Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животнитe

И. Кант

В изпълнение на дейностите по проект BG05M2OP001-3.002-0009-С01 „Аз участвам, аз съм тук“ екип „Заедно можем повече“ с кампания „Месец на приятелството“ се срещна с ветеринарния лекар – д-р Кремена Пенчева.

Целта на кампанията в месеца на приятелството е да се изградят връзки със значими възрастни и запознаване с тяхната дейност.

Срещата се проведе на 08 май 2018 година във ветеринарната аптека, в която работи д-р Пенчева.

И тя разказа… За професията на ветеринаря… Затова как протича обучението за придобиване на знания и умения в грижата за животните… Интересни бяха историите за практическата част от обучението –  дисекция на жаби и израждане на крави. Учениците имаха много въпроси затова как е организиран деня на един ветеринарен лекар, какви са трудностите, които среща в работата си и това ли е било детската мечта на д-р Кремена Пенчева.

Срещата с ветеринарен лекар запали искрата на любопитството в сърцата на децата. И дори и да не продължат по пътеката на медицината, свързана с животните, те ще си спомнят този ден, защото срещнаха още един човек, който е сбъднал детската си мечта и това го прави щастлив.

Благодарим Ви, д-р Кремена Пенчева!

Христина Фидосиева
учител – консултант на екип „Заедно можем повече”
СУ „Св. Климент Охридски“