Начало Новини Образование В месеца на приятелството – среща с инж. Емануил Манолов – кмет...

В месеца на приятелството – среща с инж. Емануил Манолов – кмет на община Павликени?

2023

Ето как г-жа Христина Фидосиева, учител – консултант на екип „Заедно можем повече” при ОУ „Св. Климент Охридски“ в града, разказа (по-долу) за срещата между ученици и финансово корумпирания, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов на сайта на училището.

Eleanor Roosevelt
Eleanor Roosevelt

Г-жа Фидосиева използва един прекрасен цитат „Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си.“ („The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.“) на Елинор Рузвелт (Anna Eleanor Roosevelt) /11.X.1884 – 07.XI.1962/, американска общественичка, съпруга на 32-ия президент на САЩ Франклин Делано Рузвелт, племенница на 26-ия президент на САЩ Теодор Рузвелт, която след смъртта му, започва да се изявява като писател, публицист и правозащитник. Елинор Рузвелт става председател на създадената през 1946 година комисия на ООН за правата на човека. Тя също така има различни изяви срещу бедността, расовата дискриминация и в защита правата на жените…

Поздравяваме г-жа Фидосиева за широкия мироглед, но някак името, житието и битието и още по-малко политическите възгледи на тази светла личност – Елинор Рузвелт, по никакъв начин не хармонират с тези на пишман „кмето“ Манолов, особено споменати в една и съща статия…

Въпреки че от историята очевидно струи любов и грижа към децата, и въпреки че е написана прекрасно като стил и съдържание, за което отново поздравяваме сравнително младата учителка (защото има и неграмотни и невежи „учители“), неприятно ни учудва патосът, с който се говори за душманина на града и общината Манолов, г-жа Фидосиева не пести хвалебствия и славословия по негов адрес.

Г-жо Фидосиева, като държавен служител – учител и просветител на нашите деца, Вашите първа отговорност и задължение към тях и обществото са да ги учите да търсят, познават и защитават истината, справедливостта, честността, доблестта, безкористността, и т.н., все добродетели, които НЕ ще намерите между стените на Община Павликени, още по-малко в сърцата и умовете, и най-малко в делата на преобладаващата част от нейната ялова администрация, сбор от компрометирани и злоупотребяващи с властта паразити и рецидивиращи престъпници, къде едри, къде дребни.

Не превръщайте самата себе си в подлога на „кмето“ Манолов и не позволявайте децата ни да бъдат използвани от PR машината на Общината – в противен случай рискувате да загубите достойнството си и уважението, на което се радвате сред обществеността, а тях загубите ли и „кмето“ няма да може да Ви помогне.

А ако имате проблем да намерите „значими възрастни“, достойни да бъдат пример за нашите деца, което е разбираемо във времето и града, в които живеем, заведете ги в парка, отворете „Епопея на забравените“ от Иван Вазов и ги запознайте посмъртно с достойните синове и дъщери на България! В противен случай само „отчитате дейност“ по поредния кух проект като много други и им вредите.

 

 

„Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си.“
Елеонор Рузвелт

В изпълнение на дейностите по проект „Аз участвам, аз съм тук“ екип „Заедно можем повече“ с кампания „Месец на приятелството“ се срещна с кмета на Община Павликени – инж. Емануил Манолов.

Целта на кампанията в месеца на приятелството е да се изградят връзки със значими възрастни и запознаване с тяхната дейност.

Срещата се проведе на 04 май 2018 година в сградата на Община Павликени.

Плахи и притеснени учениците от екипа влязоха в сградата на общинската администрация. Там бяха посрещнати от хората, които реализират пропусквателния режим. Тук те им разясниха правилата за достъп, след което влязоха при домакина на събитието – инж. Емануил Манолов, който ги очакваше с лакомства и много добро настроение.

Срещата започна с различни интересни факти за провеждане на местните избори, работа на администрацията в Община Павликени, участие и изпълнение на различни проекти. Инж. Емануил Манолов се постара да удовлетвори любопитството на децата и отговори много подробно на всички въпроси, които му зададоха. А те бяха свързани с неговите ученически години и оценките, които е получавал в училище, неговите мотиви да е кмет на община, какво прави през свободното си време, какви домашни любимци има и какво възнаграждение получава. Интересна и дискутирана бе темата за културните събития, които организира Община Павликени. Учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“ споделиха своите настроения и емоции след отминалия „Празник на яйцето” и дадоха своите конструктивни предложение за провеждането на Градски панаир в края на септември.

След официалната среща, инж. Емануил Манолов придружи учениците в сградата на Общината. Представи им своя кабинет, заседателната зала, разясни им функциите на Центъра за работа с граждани, посочи им различни нововъведения в сградата на общината.

Заредени и мотивирани да продължават напред и нагоре, да преследват своите мечти и да изпълняват целите си в срок, учениците се разделиха с инж. Манолов. Той ги увери, че вратата на приятелство между тях е отворена и очаква бъдещи инициативи.

Екип „Заедно можем повече” си тръгна силно впечатлен от атмосферата на тази работна среда. Това ги зареди за следващата визита с друг значим възрастен от кампанията „Месец на приятелството”!

Благодарим Ви, инж. Емануил Манолов!

 

Христина Фидосиева
учител – консултант на екип „Заедно можем повече”