Начало Новини Местни Състезание по риболов се проведе на язовира до с. Паскалевец

Състезание по риболов се проведе на язовира до с. Паскалевец

1566

Състезание по риболов на плувка в сладки води за деца, юноши, жени и мъже се проведе на язовир „Дичинска Нива” до с. Паскалевец. Състезанието беше организирано от Ловно-рибарско дружество Павликени и Община Павликени.

Главният съдия на състезанието Мариян Димитров – дългогодишен състезател по спортен риболов с много индивидуални и отборни титли, разясни правилата на риболовците. Негови помощници бяха кметът на с. Паскалевец Мирослав Димитров, общинският съветник Тошко Крумов, председателят на Ловно-рибарско дружество – Павликени Валентин Колев и организаторът по лова и риболова в дружеството Петър Пламенов. Те извършиха контрол за спазване на правилата и контролираха живарниците с улова.

Първо, второ и трето място бяха присъдени в категорите: „Най-голям улов“ и „Най-голяма уловена риба“ – предметните награди, осигурени от фирмите: „Сокол – ВВ” ЕООД, ЕТ „Витан” Севлиево и ЕТ „Д-р Тотев”. Награди бяха връчени и за най-млад състезател, най-добре представила се жена и най-възрастен рибар.

Извън регламента на състезанието една специална награда 3 бр. телескопи от Ловно-рибарско дружество-Павликени получиха децата от отбор „Каракудка” с. Паскалевец за най ентусиазирани малки рибари

Най-млад състезател се оказа 12-годишният Янислав Асеновот с. Караисен. Даринка Пенчева от Павликени с улов от 0.900 кг. стана най-добре представила се жена. 80-годишният Дочо Дочев от с. Паскалевец беше и най-възрастният участник в турнира, затова получи грамотата за най-добре представил се ветеран. Грамотите и паричните премии на тримата връчи лично кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов.

В състезанието се включи и китаеца Дай Лу от Велико Търново.

Категория „Най-голяма уловена риба”:

  • 1-во място: Делян Мирославов от с. Паскалевец , с риба от 2.550 кг.
  • 2-ро място: Димитър Димитров от Павликени, с риба от 2.500 кг.
  • 3-то място: Кирил Кирилов от с. Мусина, с риба от 2.465 кг.

Категория „Най-голям улов”:

  • 1-во място: д-р Милко Янакиев от Павликени, с улов от 4.380 кг.
  • 2-ро място: Делян Мирославов от с. Паскалевец, с улов от 2.550 кг.
  • 3-то място: Димитър Димитров от Павликени, с улов от 2.500 кг.