Начало Новини Инфраструктура Със 120,000 лв. правят външен асансьор на поликлиниката в Павликени

Със 120,000 лв. правят външен асансьор на поликлиниката в Павликени

1866

Градската поликлиника в Павликени има остра нужда от външен асансьор. И тъй като здравното заведение е общинска собственост, Общината се включва с инвестиция от почти 120,000 лв. За целта тя кандидатства по Проекта „Красива България“, като условията са  да бъде осигурено съфинансиране от 21%.

Община Павликени е кандидатствала с проекта за асансьора на поликлиниката още през 2016 г. Тогава инвестиционните предложения от общините в страната са били много, а отпуснатите средства от „Красива България“ – малко, обясни финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“  Манолов. На 21 юни 2018 г. обаче Проектът е обявил извънреден прием за инвестиции по осигуряване на достъпна среда в обществени сгради. „Веднага решихме да кандидатстваме отново, тъй като имаме одобрен проект с разрешение за строеж“, заяви „кмето“. Той допълни, че обикновено общините се включват с 10-процентно съфинансиране от стойността на проекта. „В случая решихме нашата да бъде 21%, тъй като това ще ни донесе максимален брой от 20 точки при оценка на проектите от страна на „Красива България“, подчерта инж. Манолов.

Предстои Общинският съвет да одобри кандидатурата на Общината пред Проект „Красива България“. Сесията ще се проведе на 26 юли.