Начало Новини Благотворителност 50 деца от Павликени ще получават всекидневно „Топъл обяд“ от БЧК

50 деца от Павликени ще получават всекидневно „Топъл обяд“ от БЧК

2001

50 деца от Професионалната гимназия по аграрни технологии в град Павликени ще са обхванати от инициативата „Топъл обяд“ на Български червен кръст. Това каза Румяна Христова, представител на Регионалната структура на БЧК.

Кампанията стартира на 1-ви декември и ще продължи 3 месеца или 53 учебни дни. Всички ученици, които ще получават ежедневно храна, са от социално слаби семейства.

„За тях има осигурено по едно основно ядене, две филийки хляб и някакъв плод, защото засягаме и здравословното хранене. През миналата година изпълнявахме проекта в община Стражица. За втора година избираме община Павликени, защото тя е една от общините в областта, в които наистина има доста голям процент на безработица. Голяма част от децата в тази гимназия са от близките села, не от Павликени и ползват ежедневно транспорт. Освен това, според заявленията, които те подаваха, те са от много бедни семейства“, обясни още Румяна Христова.

Тя допълни, че учениците са от семейства с един родител, разведени родители или безработни такива. Освен това посочи, че и другите деца от училището са в затруднено социално положение, но финансирането не е достатъчно, за да бъдат обхванати всички.