Начало Спорт Футбол Третодивизионният ОФК „Павликени“ почва подготовка на 9 юли

Третодивизионният ОФК „Павликени“ почва подготовка на 9 юли

1169

Интересен сезон имаше отборът на ОФК „Павликени“.

През есента воденият от Димитър Тодоров тим се бе запътил към изпадане, но след активните действия по селекцията през пролетта се измъкна от дъното и спокойно дочака края на шампионата на Северозападната Трета лига. Павликенчани завършиха 12-ти с 32 точки на цели девет над чертата, но Димитър Тодоров определено не е доволен от подреждането.

„Не съм доволен от представянето и класирането ни. Есента определено бе мъка, а през пролетта се разочаровах, че с новите попълнения изявите ни особено на чужд терен не бяха на очакваното ниво. С промяната в облика на отбора поне 3-4 срещи не трябваше да загубим. Определено бяхме по- силни, но не реализирахме потенциала си в пълна степен“, заяви Димитър Тодоров. По неговите думи отборът е длъжник на ръководството на клуба и „кметo“ Манолов, които били създали всички необходими условия. След края на сезона двама са футболистите от досегашния състав, които са под въпрос за следващия. Георги Георгиев заминава в Англия, а централният нападател Николай Иванов има служебни ангажименти, които го възпрепятстват да играе в неделя. На този етап други състезатели не са изявили желание да си тръгнат, но в аматьорския футбол никога не е сигурно, тъй като договори няма и след всеки сезон има движение.

По думите на Димитър Тодоров нивото на Северозападната Трета лига е било по-високо през отминалия сезон в сравнение с предишния, когато водеше ОФК „Трявна“. След павликенските футболисти той вижда ръст в изявите на младите играчи Йордан Йорданов, Сашко Узунов и Никола Какамъков, доволен е от опитните Красен Трифонов, Красен Славчев и Венци Димитров.

Подготовката за новото първенство павликенчани ще стартират на 9 юли.