Начало Новини Инфраструктура Три проекта в областта са одобрени за финансиране По Проект „Красива България“

Три проекта в областта са одобрени за финансиране По Проект „Красива България“

2203
Параклисът в с. Лесичери.
Параклисът в с. Лесичери.

Три проекта в област Велико Търново са одобрени за финансиране по програма „Красива България“ през 2015 г.

Добрата новина съобщи кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, един от двамата кметове, избрани за представители на Националното сдружение на общините в Управителния съвет на проект „Красива България“.

„Общо 41 проекта са одобрени за финансиране и реализация през 2015 г., съгласно решението на Управителния съвет. Тези обекти са получили най-много точки при оценяването им по отделните мерки и заемат челните места в класирането.

Подадени бяха общо 188 проекто-предложения за 196 обекта в цялата страна. 40 обекта не са допуснати поради неспазване на едно или повече от задължителните шест условия за допустимост.“, каза инж. Манолов.

Параклисът към гробищния парк в с. Лесичери получава 33,664 лв. от „Красива България“. Довършването на строителството на новия храм е на обща стойност 71,624 лв.

В с. Козаревец ще се извърши ремонт на покрив и фасади на многофункционална сграда за обществено ползване. Проектът е на обща стойност 38,305 лв., от които 18,386 лв. са финансиране от „Красива България“, а останалите са съфинансиране от община Лясковец.

Център за настаняване от семеен тип за стари хора ще отвори врати в с. Горски Сеновец. Община Стражица получава 141,254 лв. Собственият принос на местната хазна в този проект е 47,085 лв.