Начало Новини Криминална хроника Екшън в Павликени: Цигани бият съсед и полицаи

Екшън в Павликени: Цигани бият съсед и полицаи

1949
белезници

В събота следобед в полицейското управление в Павликени е бил получен сигнал от 70-годишен мъж от село Батак, който е обяснил, че съседът му е нанесъл побой.

На адреса незабавно били изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Униформените установили, че същият следобед пострадалият е бил в двора на имота си, когато съседите му започнали да хвърлят пиратки.

Той им направил забележка, след което те започнали да хвърлят в двора му камъни и бутилки, които го уцелили по главата.

Екшънът продължил след като в имота му нахлул 33-годишен мъж от село Дъскот и започнал да го бие. След намесата на полицията, униформените предприели задържане на 33-годишния мъж, който оказал яростна съпротива.

Да попречи на органите на властта да изпълнят задълженията си по служба се опитал и друг 29-годишен циганин от компанията от Батак. Въпреки това побойникът бил задържан и отведен в полицейското управление, където е задържан за 24 часа.

Срещу него и приятелят му са започнати бързи производства. След като вече бил настанен в помещенията за задържане, 33-годишният циганин започнал отново да буйства, счупил стол и разбил вратата на помещението.

Той бил преместен в друго помещение, но за извършеното деяние срещу него е започнато още едно бързо производство.