Начало Спорт Футбол „Ювентус“ не успя да бие ОФК „Павликени“ като гост

„Ювентус“ не успя да бие ОФК „Павликени“ като гост

1503

Футболистите на „Ювентус“ (Малчика) отново не успяха да стигнат до първата си победа в серията от контролни мачове преди старта на новия сезон в Северозападната „В“ група. Вчера тимът на Радослав Йорданов беше много близо до успех при гостуването на ОФК „Павликени“, но домакините изравниха от дузпа в продължението на двубоя за крайното 2:2. Срещата започна добре за павликенци, които поведоха в 11-ата минута чрез Петър Андреев. Играчът на домакините изскочи от дълбочина и остана сам срещу Димитър Височков, след което го преодоля и реализира за 1:0. Четири минути по-късно Ювентус изравни, като Пепо Петров отправи силен нисък удар от границата на наказателното поле и вкара хубав гол. Последва пропуск на Николай Генов от гостите преди да дойде 28-ата минута, когато Генов и Тони Панков направиха двойно, като последният излезе сам фронтално срещу вратаря на Павликени и го матира за втори път в мача – 1:2.

В 36-ата минута тимът от Малчика остана с 10 души, тъй като Пепо Петров получи втори жълт картон и напусна терена. Гостите играха с намален състав до 64-ата минута, когато главният рефер от Велико Търново Въжарски разреши в игра да влезе Кристиян Коев и двата отбора продължиха срещата с по 11 човека.

През второто полувреме двата тима стигнаха до едно чисто положение, като първо Димитър Кушев от домакините стреля от фаул, Височков тръкна с върха на пръстите си топката, след което тя се удари в гредата и излезе в корнер. В 75-ата минута Николай Генов получи хубав пас зад защитата на Павликени, опита да прехвърли стража на домакините, но кълбото се тупна пред голлинията и излезе в аут съвсем близо до страничния стълб.

Така се стигна до последната минута на мача, когато съдията отсъди пряк свободен удар за Павликени. Димитър Кушев изпълни, топката се удари в стената, но Въжарски прецени, че тя се е отклонила от ръка на играч от Ювентус и последва дузпа за домакините. Мартин Кръстев я изпълни точно и направи 2:2.

Следващата събота (8 август) двата отбора ще изиграят помежду си нов приятелски двубой, като мачът ще се играе отново в град Павликени.