Начало Спорт Футбол „Янтра Габрово“ отстъпи на ОФК „Павликени“ във втората зимна контрола

„Янтра Габрово“ отстъпи на ОФК „Павликени“ във втората зимна контрола

1875
"Янтра Габрово" срещу "Павликени" .

Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ загуби и втората си зимна контрола. Без няколко липсващи основни играчи габровският тим премери сили със състава на ОФК „Павликени“ на терена в село Лесичери и отстъпи с 1:4. Празнуването на Трифон Зарезан и Свети Валентин явно бе дошло в повече на футболистите в бели екипи, които демонстрираха пълна липса на желание и хъс за игра. На другия полюс бяха момчетата в състава на „Павликени“. Треньорът Петков разполагаше с група от 28 играчи, всеки от които искаше да се докаже, за да заслужи мястото си в състава за пролетта. Това логично доведе до пълно превъзходство на домакините в срещата и доста работа за дебютиралия с екипа на „Янтра Габрово“ вратар Христо Христов. Отборът от Павликени поведе в резултата в 18-та минута с попадение на Стефан Стефанов, който засече с глава центриране от ъглов удар. Три минути преди почивката домакините отново излъгаха защитата на „Янтра“ и Георги Колев удвои, но при атаката за гола останаха сериозни съмнения за немаркирана засада.

След почивката и в двата състава настъпиха промени, но статуквото на терена не се промени. В 51-та минута Тодор Чирпанов и Димитър Кушев наказаха колективна грешка в отбраната на габровския тим и вторият реализира за 3:0, а след още две минути Калоян Калчев с удар от границата на наказателното поле покачи на 4:0. В последните 30 минути играчите на „Янтра“ започнаха по-често да атакуват. В 60-та минута Ивайло Иванов направи страхотен пропуск и някъде от точката за изпълнение на дузпа стреля в тялото на вратаря, а четвърт час преди края удар на Мирослав Косев срещна напречната греда. Косев бе автор и на почетното попадение във вратата на ОФК „Павликени“, което падна в 83-та минута, след центриране от корнер на Панчев и не добра намеса на вратаря на домакините.

"Янтра Габрово" срещу "Павликени" .
„Янтра Габрово“ срещу „Павликени“ .

„Срам ме е, както от резултата, така и от представянето ни в мача. Най-вече съм разочарован обаче от отношението на футболистите към срещата. Явно не сме свършили нищо в изминалите две седмици от началото на подготовката. Хубаво е все пак, че има още един месец до началото на втория полусезон, тоест имаме време за корекции. Аз си взех своите заключения от този мач и със сигурност ще има освободени футболисти, това е ясно“, коментира афектираният наставник на „Янтра Габрово“ Петър Кръстев след срещата.

В мача играха: Христо Христов, Христо Минчев, Ивайло Тодоров, Светлин Иванов, Ивайло Христов, Ивелин Димитров, Александър Дамянов, Стилян Михайлов, Мирослав Косев, Панчев, Ивайло Иванов (Доменик Златев, Кристиян Иванов, Иво Георгиев, Александър Маринов, Ивайло Илиев, Александър Аспарухов).