Начало Новини Петър Кънчев, кандидат за общински съветник

Петър Кънчев, кандидат за общински съветник

881
Петър Кънчев
Петър Кънчев

Ако има определение за успешен управник, без да звучи пресилено, то се отнася за Петър Кънчев. 31-годишният кмет на село Дъскот е истински пример за това как работата и пак работата дават резултат, когато човек влага сърцето си в нея.

Петър е кандидат за общински съветник в Павликени от листата на ПП ГЕРБ. Той е представител на СДС.

Преди осем години Кънчев се връща след дълъг престой в Испания, където живее цялото му семейство, и става кмет на павликенското село. Там е завършил колеж по автомобилизъм, от който има диплом за висш техник. Завършил е и Академия по чужди езици, владее испански и английски език. В момента учи политолигия във ВТУ. Семеен с дъщеря на 4 г.

След два мандата като кмет, е убеден, че с празни приказки нищо не се постига, а трябват реални действия. Затова е удовлетворен от мястото си в силната листа с номер 43, с която ПП ГЕРБ, ПД „Социалдемократи” и СДС отиват на изборите, защото в нея са личности с изявен авторитет и доказан професионализъм.

Основната цел на Кънчев в Общинския съвет ще бъде работата му в посока сигурност. Според него Комисията за борба с противооществените прояви в ОбС не изпълнява функциите си и това трябва да бъде променено. Сигурносттта и спокойствието на хората са най-важното нещо, категоричен е Кънчев. Той е отпрявал многократни предложения до общинската управа да бъде монтирано видеонаблюдение на входа и изхода на всяко населено място, но това не се случило. Затова в новия общински съвет ще посвети работата си на решаване на този проблем.

Когато през 2011 г. като станах кмет, в Дъскот имаше 143 кражби, посегателстваата бяха на всеки три дена. През 2012 г. те спаднаха наполовина, през 2013 г. имаше по три-четири и от тогава кражби в селото почти няма, посочва Кънчев, който лично се е ангажирал с организацията по осигуряване на сигурност на хората в населеното място.

Другата посока, в която ще работи, е непрекъснат контакт с жителите на цялата община. Готов е да прави и по десет приемни на месец, но да се чува гласът на хората и да не се прекъсва връзката на общинските съветници с тях.

Всяка свободна минута Петър Кънчев прекарва със семейството си. Със съпругата си, която е учителка по история, учи магистратура и подготвя докторат в Софийския университет, споделят обща страст към книгите и киното. Обича и риболова, но за това свое хоби има все по-малко време.

Преференциалният му номер в бюлетината е 107.