Начало Новини Бизнес Болницата в Павликени отчита годишна печалба за шеста година

Болницата в Павликени отчита годишна печалба за шеста година

1050
болница

„Общинската болница в Павликени за шеста поредна година отчита годишна печалба“, съобщи управителката д-р Ренета Кръстева. За 2016 г. тя е 2101 лв. Финансовият отчет на лечебното заведение сочи още, че за миналата година общите приходи са увеличени с 0.49 процента, като са нараснали постъпленията от НЗОК и здравното министерство, спрямо предходната 2015 г. В същото време чувствително са намалели финансовите разходи.

„За миналата година болницата отчита и текущи задължения към доставчици, материали и външни услуги в размер на 178,712 лв., които пък са намалели с 20,000 лв. спрямо 2015 г. Най-големият разход е за медикаменти и консумативи – 70,000 лв., следват за поддръжка на оборудване и софтуер, за храна, ел.енергия и др.
За последната година си купихме и два нови апарата със собствени средства и сме горди, че в това трудно време сами се справихме, без да търсим заем или общински средства, подчерта д-р Кръстева. Става въпрос за електромиограф и ехокардиограф общо за над 40,000 лв., които болницата ще изплаща на разсрочено плащане. Ръководството има намерение да закупи и модерен ехограф.

Голямата гордост на стационара е, че целият вътрешен дизайн на сградата е обновен с доброволен труд на персонала. В работата са участвали всички от помощния състав по поддръжката, дори и санитарките. Цялото оборудване във всички стаи е освежено, сградата има изолация, направили сме разходи само за материалите“, каза д-р Кръстева. Тя допълни, че след ремонта и персонал, и пациенти се стараят да пазят чистота като в собствените си домове.