Начало Новини Благотворителност В Павликени се проведе благотворителен концерт в помощ на Александър

В Павликени се проведе благотворителен концерт в помощ на Александър

1819

Благотворителен концерт в помощ на Александър Стефанов се проведе вчера вечерта в Павликени. Преди 4 години Алекс пострада при катастрофа с мотор и оттогава е в инвалидна количка. През 2013 сам е започнал кампания за събиране на средства в интернет, после открива DMS номер за дарение. Провежда няколко концерти и събития в община Павликени. Благодарение на хората, които са му погнали, има извършени две трансплантации на стволови клетки и курса на рехабилитация, проведени в Солун.

„Днес ще се проведе поредния благотворителен концерт за мен с участието на Христо Гидиков, Йордан Марков и Галин. Надявам се да присъстват много хора и това да ми помогне за третата трансплантация на стволови клетки, така и за третия курс на рехабилитация, който също ще го проведа в Солун-Гърция. Аз съм със силен дух и продължавам да се боря и един ден ще мога да се изправя на крака, това е най-голямата ми мечта“, сподели Александър Стефанов преди началото на концерта. Благотворителната инициатива се проведе в НЧ „Братство-1884“.

На него присъства и кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Той също помогна в събирането на средства с 400 лева. „Ние сме една общност и трябва да докажем,че освен, че сме град на розите и на хубавите хора, сме и град на добрите хора“, каза пред нашия екип градоначалникът. „Аз се радвам, че срещам разбиране от страна на бизнеса в Павликени. Сашко на теория е много добре, много чете, много му тежи това. Аз се радвам- не бях го виждал повече от една година, радвам се, че в него силния дух все още не го е напуснал и това ми дава вяра, че в края на краищата това момче ще стане, ще проходи, ще стане един нормален гражданин“, допълни инж. Манолов.

Цената на билет от концерта е беше 5 лева, а на картичка за фирма – 20 лева. Общата сума, която е събрана, е 2,900 лева. Александър Стефанов обаче се нуждае от още средства, тъй като всеки месец курсът му на лечение в гръцката клиника струва около 2,000 евро.