Начало Новини Криминална хроника Експерти на РИОСВ откриха лицето, изхвърлило незаконно стъклена вата и издадоха предписание...

Експерти на РИОСВ откриха лицето, изхвърлило незаконно стъклена вата и издадоха предписание на кмета

1443

Три дни след публикуваните от Павликени.com снимки и видео от селскостопанското летище, превърнало се в незаконното сметище, тук, експерти на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново извършиха незабавна проверка след сигнал за замърсяване с отпадъци в Павликени.

Проверката установи, че стъклени отпадъци и строителни материали са изхвърлени на селскостопанското летище в града.

Установено е лицето, което преди дни е изхвърлило отпадъчна стъклена вата. Дадено му е предписание за почистване със срок до 21.10.2016 г. На извършителя ще бъде съставен акт за нарушение на изискванията на Закона за управление на отпадъците, за това, че изхвърля отпадъци на неразрешени места. Глобата е в размер от 300 лв. до 1,000 лв.

На кмета на Община Павликени ще бъде издадено предписание за почистване на останалите налични отпадъци със същия срок на изпълнение.

Експертите на РИОСВ – Велико Търново ще контролират изпълнението на предписанията.

За подаване на сигнали за замърсяване на околната среда, моля загрижените граждани да се обръщат към РИOСВ – Велико Търново както следва:

РИOСВ – Велико Търново
ул. “Никола Габровски” № 68
Велико Търново 5002

Работно време
: 08:30-17:30 ч.

Tел
.: 062-620-358
Факс.: 062-623-784
Еmail: riosvt-vt@riosvt.org

Форма за подаване на сигнали: тук