Начало Новини Политика Изложба показва 20 значими постижения в Павликени

Изложба показва 20 значими постижения в Павликени

2119

Изложба от 20 пана показва успехите и значимите неща, които се случиха в Павликени в мандат 2011 – 2015 г. От края на месец юни на площад „Свобода“ в Павликени са разположени стойките, които представят постиженията на изминалия мандат.

Сред откроените успехи са завършването на градската пречиствателна станция, строителството на социални центрове за деца, изграждането на нови спортни обекти, създаването на Празника на яйцето и на певческия конкурс „Нека да е лято“, международните успехи на Павликени, отварянето на местните сцени за артисти от цял свят, защитаването на сертификати за качество.

„Преди четири години аз поех ангажимент да управлявам Павликени така, че градът да става по-спретнат, по-чист, по-благоустроен, модерен и уютен за своите жители“, каза инж. Емануил Манолов по време на официалното откриване на изложбата. „Заедно с общинска администрация се трудихме усърдно, понякога и с безсънни нощи, но направихме така, че обичният ни град Павликени се преобрази. Днес осъществяваме мечтите си да имаме визия за развитието на нашето родно място, да преодолеем проблемите и да вървим обединени напред“, каза още кметът.

Завършването на строителството на обекти като градската пречиствателна станция, спортните обекти, социалните центрове за деца, общинските пътища, ремонта на Летния театър са стъпки по пътя към тази цел, допълни градоначаникът.

За четири години Павликени стъпи на европейската и международната карта. Представители на Общината бяха посрещнати в редица европейски градове. Павликени беше домакин на много чуждестранни делегации. Сцените на Павликени посрещнаха редица известни актьори, певци, танцьори и музиканти. Художници и фотографи от цял свят представиха изкуството си.

Павликени защити сертификати за качество и сигурност на информацията. Дейността на Общината беше оценена с редица авторитетни награди и отличия.

Много от населените места се сдобиха със спортни и детски площадки, с ремонтирани църковни храмове, здравни служби, пенсионерски клубове и детски градини. Културата в селата преживя разцвет, а календарът с масовите мероприятия в общината вече надхвърля 100 събития.

„Надявам се, че един ден историците ще говорят за тези години като „ренесанса на Павликени“, защото направеното наистина възроди нашия град“, каза инж. Манолов.