Начало Новини Политика Инж. Емануил Манолов заби на една сцена с „Диана експрес“ в Павликени

Инж. Емануил Манолов заби на една сцена с „Диана експрес“ в Павликени

1898

Кметът-рокаджия инж. Емануил Манолов отново взриви публиката в Павликени. Той излезе на една сцена с култовата българска рок-група „Диана експрес“.

В града на розите и хубавите хора се проведе традиционния концерт „Рок за Павликени“. На една сцена излязоха местната рок-група „Нойз“, в която на баса свири кметът Манолов, и любимците на цяла България от „Диана експрес“.

„Казах си, че аз съм рокаджия по душа и ще поканя тази група, която аз самият много харесвам. А съм сигурен, че и всички в Павликени обичат! Една от емблематичните групи на българския рок, чиито песни знаем всички!“, каза в началото на концерта инж. Манолов.

Над два часа павликенчани пяха обичаните хитове „Блус за двама“, „Душа“, „Северина“, „Наследство”. Инж. Манолов гарантира, че концерти от подобен ранг ще се организират по-често в Павликени.

През първия успешен мандат на инж. Емануил Манолов в Павликени беше планиран мащабен календар със събития от всички жанрове на изкуствата. Редица концерти, сред които дори и оперетни загравия, арт-пленери, пресъздаване на фолклорни традиции и фотографски изложби бяха осъществени по инициатива на Община Павликени.
Японски майстори показаха калиграфия, беларуски певци пяха местен фолклор, а тибетски обредни предмети бяха изложени в музея.

Емблематични за града са Празникът на яйцето, който всяка година събира хиляди гости на града на 1 май, както и Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Нека да е лято!“. Павликени е домакин и на фестивала за деца с таланти от социалните домове „Като звездите“.
На Античния керамичен център по традиция се организира арт-пленера „Павликени и света“, чрез който местни творци и художници от Финландия, Япония и други рисуват заедно

„Културата е водещ приоритет за нас, затова чрез над 200 културни събития годишно в Павликени и населените места допринасяме за запазването на традициите, засилване на родолюбието и отваряне на прозореца към света за нашите граждани“, заяви инж. Манолов.