Начало Новини Образование Нова земеделска техника в Аграрната гимназия по аграрни технологии „Ц. Церковски” в...

Нова земеделска техника в Аграрната гимназия по аграрни технологии „Ц. Церковски” в Павликени.

808

„Оптиком“ ООД,  вносител на земеделска техника с марките JCB, Landini, McCormick, Monosem, Sulky, Ovlac и др. на българския пазар, стана партньор-благодетел на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” в Павликени.

Училището, обучаващо гимназисти по специалност  „Механизация на селското стопанство“, има установени дългогодишни отлични отношения с търговско и сервизно представителство на „Оптиком“ ООД в гр. Павликени.

Идеята за партньорството между образованието и бизнеса е да се подкрепи доброто професионално образование в България, от което аграрният сектор има изключително голяма нужда.

Оптиком застава зад каузата учениците в професионалната гимназия да имат възможност да придобият практически опит в областта на селскостопанския сектор чрез учебна практика и летни стажове на ученици в базите на фирмата в Павликени, Стара Загора, Плевен и др. Учениците ще получат и организирано посещение на най-голямото селскостопанско изложение Бата Агро през 2015 г.

На специална церемония в ПГАТ „Ц. Церковски”, Павликени, на 27.11.2014 в присъствието на ученици и гости, директорът Надежда Иванова получи официално и нови селскостопански машини, собственост на училището. Техниката – трактор Landini 5-115H и култиватор за слята обработка Zamidis , е придобита по проект  „За успеха си утре се готвим от днес” в рамките на Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното образование” на МОН за 2014. Машините ще се поддържат и сервизират от екипа на Оптиком в гр. Павликени, ръководен от инж. Пламен Христов.

„Оптиком“ ООД реши да обогати  и материалната база на училището като дари тороразпръскваща машина за целите на професионалното обучение в гимназията по специалността „Механизация на селското стопанство”.

Веселин Генев, управител на „Оптиком“ ООД и инж. Пламен Христов, ръководител на представителството в Павликени,  предоставиха дарената тороразпръскваща машина и обявиха готовността на компанията за сътрудничество с гимназията и за нови съвместни инициативи с цел успешната бъдеща професионална реализация на учениците.

Повече за фирмата може да научите тук.