Начало Спорт Павликени домакинства офроуд 4х4 траял състезание

Павликени домакинства офроуд 4х4 траял състезание

1687

Павликени се нареди сред седемте български града, в които се организират офроуд 4х4 състезания в дисциплината „траял“. 23 екипажа се включиха в първото подобно състезание, провело се през уикенда на бившето стрелбище край Павликени като част от есенните празници на града.

Най-добрите пилоти от цялата страна се надпреварваха в 3 класа – 4 екипажа се записаха за надпреварата в клас „Прототип“, 4 екипажа за клас „Модифициран“ и 11 екипажа за клас „Стандарт“. Специално учреденият клас „Дами-офроуд“ привлече 4 екипажа.

Офроуд 4х4 траял Павликени – 2016“ е съвместна инициатива на Офроуд клуб 4х4 Павликени и Община Павликени и бе проведено на 24-25 септември 2016 г.

Откриването на състезанието уважиха заместник-председателя на Народното събрание Иван Иванов, кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, общинки съветници и др. Архимандрит Георгий освети колите и състезателите за здраве.

„Горд съм, че съумяхме в много кратки срокове са направим възможно провеждането на Офроуд 4х4 траял състезанието“, каза в словото си инж. Емануил Манолов. „Вие, пилотите, ще се състезавате в града на розите и хубавите хора. Надявам се да отнесете оттук спомена за едно хубаво и добре организирано състезание, защото амбицията ни е то да се превърне в ежегодна проява“, каза още градоначалникът.

„Павликенчани стават свидетели на най-добрите развлечения, забавления и емоции – поздравления за вас! Пожелавам Ви бензин в кръвта, пламък в душите и малко лудост в главите!“, обърна се към домакини и състезатели заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов.

Председателят на Офроуд клуб 4х4 Павликени също отправи приветствие към участниците. „Нашето състезание ще покаже на павликенчани какво е офроуда и какво е „траял“ – най-тежката дисциплина от всички“, каза Никола Кузманов. Той благодари на Община Павликени за помощта при изграждане на трасето и по организирането на цялото състезание.

В клас „Стандарт“ могат да участват машини, които имат направени някои подобрения, но са с оригиналния за модела тип окачване. Не се допускат съществени промени по купето и рамата, изрязване на твърдия таван, скъсяване на купето, изместване на мостовете, скъсяване на рамата, премахване на стандартните калници за модела и др. Трябва да са запазени оригиналните габарити на джипа. Машините трябва да имат предна и задна броня. Диаметърът на гумите се ограничава до 85 см.

В клас „Модифициран“ машините трябва да имат рама и фабрично купе или оригиналната самоносеща конструкция. Минималната дължина на купето заедно с рамаат трябва да бъде не по-малка от разстоянието между предния и задния мост, а минималната ширина – не по-малка от разстоянието между гумите от една ос. Диаметърът на гумите се ограничава до 90 см.

В клас „Прототип“ машините могат да бъдат модифицирани свободно и няма ограничения в размера на гумите.

Класиране:

Клас „Стандарт“

1-во място – Стефан Стояновски / Крум Алексиев – София
2-ро място – Захари Манолев / Костадин Хубенов – Смилян
3-то място – Станислав Райков / Деян Пенчев – Габрово

Най-атрактивен екипаж – Ивайло Велчев / Виктор Стоянов – Габрово

Клас „Модифициран“

1-во място – Любен Динев / Николай Боянов – Стара Загора
2-ро място – Николай Колев / Георги Тихов – Ямбол
3-то място – Красимир Данаилов / Иван Драганов – Зверино

Най-атрактивен екипаж – Красимир Данаилов / Иван Драганов – Зверино

Клас „Прототип“

1-во място – Пламен Исаев / Симеон Петров – Велико Търново
2-ро място – Павел Павлов / Светослав Христов – с.Рашково, Ботевград
3-то място – Калин Митов – Враца

Най-атрактивен екипаж – Светлин Димитров / Златко Борисов – Видин

Клас „Дами“

1-во място – Надежда Владимирова – Габрово
2-ро място – Диди Клисарска – София
3-то място – Боряна Павлова – Смилян