Начало За Забава Събития Първо дамско рали организират в Павликени

Първо дамско рали организират в Павликени

1581

На 11.03.2018 г. /неделя/ от 10:30 часа на паркинга на магазин „Абсолют +” в Павликени ще се проведе първото дамско рали „Павликени 2018“. Записването тече до 12:00 ч. на 7 март, а председател на организационния комитет е финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен „кмето“ Манолов.

До участие се допускат единствено правоспособни шофьорки, които не са лицензирани пилоти. Не се допускат до участие състезатели, употребили алкохол и/или наркотични вещества. Сред изискванията за автомобилите са те да са серийно производство, с валидна застраховка „Гражданска отговорност” и валиден технически преглед.

Автомобилите се разделят на два класа: до 1,600 куб. см. и над 1,600 куб. см., като трябва да бъдат оборудвани със стандартни гуми с минимален размер на грайфера – 4 мм. С един автомобил не може да участва повече от един състезател. Един състезател не може да участва с повече от един автомобил включително и в двата отделни класа.

Състезанието ще се проведе върху павирана настилка на паркинга на магазин „Абсолют +” и асфалтова настилка на ул. „Димитър Благоев” зад магазина.

Проверката на водачи, техническо състояние на автомобила и документи ще бъде извършена от 09:30 ч. пред организационния щаб на паркинга на магазин „Абсолют +” и ще се изтегли жребий и ще бъдат поставени състезателни номера на автомобилите. Първи стартират състезателите в клас 1,600 куб. см.

Преди старта участниците се подреждат по номера и стартирането им се извършва с този ред. Стартирането на всеки участник се извършва след финиширането на предходния. След финиширането автомобилите се оттеглят и паркират в участъка отреден за това. Измерването на времето и отчитането на наказателни точки се извършва от съдийския състав на състезанието.

Състезанието върху павирана настилка включва слалом и майсторско шофиране, а върху асфалтова – скоростна отсечка.

Класирането е отделно за всеки от класовете. То се извършва съобразно времето за преминаване на трасето и наказателните точки /ако има такива/.

Организаторите са предвидили награди за заелите първите три места в двата класа съответно 150 лв., 100 лв. и 50 лв. Победителите ще получат също купа, грамота и предметна награда.