Начало Новини Криминална хроника Разбиха престъпна група, изготвяла фалшиви документи за нелегални мигранти

Разбиха престъпна група, изготвяла фалшиви документи за нелегални мигранти

1544

Служители на ГДБОП задържаха престъпна група за документни престъпления. Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т. ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални емигранти.

От пресслужбата на МВР съобщават, че участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани на 26 ноември в София и във Велико Търново при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група по чл. 321 от НК и за документни престъпления по чл. 308 от НК.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2014 г. на територията на София, Велико Търново и Павликени. Членовете й са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци.

При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици. Иззета е и униформа, която наподобява полицейска, ще се установява за какво е използвана тя.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на петимата участници в групата е наложено задържане до 72 часа. На 29 ноември от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.