Начало Новини Криминална хроника Районна прокуратура – Павликени внесе в съда постановление за налагане на административно...

Районна прокуратура – Павликени внесе в съда постановление за налагане на административно наказание за жена, ударила училищен възпитател

1468

Районна прокуратура – Павликени внесе в съда искане за налагане на административно наказание на жена, нанесла побой на училищен възпитател – престъпление по чл. 131, ал. 2, във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК. Разследването е приключено в кратък срок.

Предложението на прокуратурата е обвиняемата Теменужка Я. да бъде освободена от наказателна отговорност и да ѝ бъде наложено административно наказание по реда на чл. 78 А от НК. Тя е обвинена в това, че на 11.11.2015 г. в двор на Основно училище „Филип Тотю” с. Върбовка, обл. В. Търново ударила шамар и причинила лека телесна повреда на Надежда Ф. – младши възпитател в същото училище, при изпълнение на службата ѝ.

Възпитателката, съгласно изготвен график, след обед имала самоподготовка с учениците от първи клас. В междучасието дъщерята на обвиняемата, която е трети клас, дошла при първи клас. Между нея и едно от децата възникнал конфликт, тя хванала и оскубала една от първокласничките.

Възпитателката разтървала децата, но те отново се сбили и се наложила да ги разтървава втори път. Започнала да убеждава двете деца, че не трябва да се бият, че са в едно училище и от едно село. Това ги успокоило и третокласничката си тръгнала. Малко по-късно в училищния двор дошла майката на третокласничката, видяла възпитателката, насочила се към нея и я ударила.

За това деяние законът предвижда наказание глоба от 1,000 до 5,000 лева.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Павликени.