Начало Новини Местни Стартира кампанията за плащане на местни данъци и такси в Община Павликени...

Стартира кампанията за плащане на местни данъци и такси в Община Павликени за 2018 г.

1620

Жителите на Павликени и населените места от общината вече могат да заплащат местните данъци и таксата за битови отпадъци за 2018 г. Стартът на кампанията бе даден месец и половина по-рано от традиционната дата 1 март. Плащането с отстъпка 5% продължава до 30 април т.г.

Подаръци на първите данъкоплатци, дошли пред гишетата на данъчната служба, в началото на работния ден, бяха връчени от заместник кмета на Община Павликени инж. Анастасия Вачева, директора на дирекция “Бюджет, местни приходи и общинска собственост” Гинка Николова и началника на отдел “Бюджет и местни приходи” Тодор Боев. Първите платци при откриване на кампанията Георги Цанев, Бонка Недкова, Стефка Чиприянова внесоха пълната сума на дължимите данъци и такси за 2018 г. и получиха благодарност за сериозното и съвестно отношение към задълженията си. Инж. Вачева отправи към Данъчна служба- Павликени пожелания за успешна събираемост на данъците през новата година.

„Запазваме непроменени тази година данъците и таксите, а очакваният приход е в размер на 1,494,000 лв.“, заяви Гинка Николова. За 2017 година са събрани общо 1,375,462 лв. от местни данъци, което представлява над 92% от планираните приходи, в това число от Данък върху недвижимите имоти са събрани 92% от планирания приход, което е 427,000 лв., а от Данък върху превозните средства 98% или 560,000 лв.