Начало Спорт Турнир по силов трибой се проведе в Павликени

Турнир по силов трибой се проведе в Павликени

1881

Турнир по силов трибой се проведе за първи път в град Павликени. Организатори са супермаркети „АБСОЛЮТ +“ с управител Георги Венциславов и Спортен клуб „Олимпия“, село Морава, с подкрепата на Община Павликени.

Заявки за участие подадоха 11 състезатели. Те бяха разделени в три категории.

До 75 кг. спечели Венцислав Цветанов, който вдигна общо 485 кг. от трите дисциплини в трибоя. До 90 кг. първи се класира Борислав Колев с общо вдигнати 650 кг. В две поредни години той е републикански шампион и един от най-добрите трибойци в България в момента. Над 90 кг. победи Павлин Петров с вдигнати 720 кг.  Наградите – възпоменателни купи, медали и парични награди, връчи кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов.

„Надяваме се спортната общност да приеме традиционно турнира“, каза Кольо Колев, треньор в СК „Олимпия“, с.Морава, съорганизатор на турнира. „Павликени е град с традиции и история в този спорт. Аз съм местен възпитаник и знам имената на Стоян Цонев, Драгия Драганов, майсторите на спорта по вдигане на тежести Крум Манчев и Пламен Шанов. С тази инициатива ще се намери нова почва за нашия спорт и щом има амбиции в участниците, догодина може да се очаква по-голям интерес“, допълни той.

„Много момчета са впечатлени от техника и резултати, които не са невъзможни, но се постигат с правилна тренировка и със спазване на пътя към тези неща. Надявам се на по-голямо развитие на спорта в Павликени. Събитието беше зрелищно за публиката“, каза още треньорът на клуба.
В паузите на турнира се проведе и състезание по канадска борба. Спечели го Венцислав Георгиев.

Класирането:

Категория до 75 кг – участваха 3 състезатели
1-во място – Венцислав Цветанов – 485 кг.
2-ро място – Скендер Сунаев – 320 кг
3-то място – Златко Младенов – 295 кг.

Категория до 90 кг – 5 участника
1-во място – Борислав Колев – 650кг.
2-ро място – Пламен Тодоров – 645 кг
3-то място – Александър Тотев – 530 кг.

Категория над 90 кг. – 3 участника
1-во място – Павлин Петров – 720 кг.
2-ро място – Станимир Гетов – 540 кг.
3-то място – Стефан Стефанов – 440 кг