Начало Новини Политика 8 кв.м. под наем за 195 лв. годишно без ДДС за „Лафка“...

8 кв.м. под наем за 195 лв. годишно без ДДС за „Лафка“ на мегдана?

4980

На заседанието на ОбС – Павликени през месец февруари т.г. покрай многото спорове и тежката програма на заседанието, свързано с приемането на бюджета за 2017 година, се приема и Решение №300-27.02.2017 за „Отдаване под наем на терен – публична общинска собственост, за поставяне на преместваем обект по смисъла на чл. 56 от ЗУТ.“ след заявен интерес от Табак Холдинг.

Впоследствие много общински съветници, включително и след сигнали на граждани осъзнават, че не са защитили общинския интерес и предлагат отмяна на решението в сесията, която е на 30.03.2017 г.

Какво е решението от февруари: отдава се общинска площ с търг от 8 квадратни метра под наем за 194.64 лева ГОДИШНО…!!!… без ДДС, на „Лафка“, на място, както е отредено, срещу сградата на УниКредит Булбанк, на тротоара, след много добре направен ремонт, при което до наемателя ще трябва да се докара електроенергия, вода и канализация.

„Лафка“ ще продават билети, фишове от тото и лотарии, вестници и сладоледи, със създаване на 2 работни места. В голяма близост се намират множество места за продажба на вестници, сладоледи и други, при което не се запълва абсолютно никаква пазарна ниша и не се задоволяват абсолютно никакви обществени потребности, още повече, че се спъва малкия бизнес на редица павликенски граждани. Освен това не е ясно как преместваемият обект ще се впише като сграда в така вече оформената градинка и площадно пространство.

Предстои интересно гласуване в четвъртък. Куриозно е как ще гласува кандидат-депутатът от  Б С П  Христо Кавалски, при положение, че майка му продава вестници в съседство. Ще убият ли общинските съветници малкия бизнес на своите съграждани? Ще стане ли Павликени след 10-15 години като село Бутово с жп гара и една стърчаща „Лафка“ на центъра?

Съдържанието на Решение №300-27.02.2017 може да прочетете тук.

За да се присъедините към Facebook групата Аз не купувам отLafka„, моля натиснете тук.