Начало Новини Политика Инж. Емануил Манолов оставя 9 готови мащабни проекта за втория си мандат...

Инж. Емануил Манолов оставя 9 готови мащабни проекта за втория си мандат като кмет

1692

Инж. Емануил Манолов беше регистриран вчера като кандидат за кмет на община Павликени от БСП. Вписването на кандидата направи общинският председател на партията инж. Дончо Дончев.

В последния си работен ден за настоящия мандат, инж. Манолов показа и готовите мащабни проекти, които ще започнат още с встъпването му в длъжност след местните избори.

Сред значимите неща, които се очаква да се случат в града на розите и хубавите хора, са полагането на нови тръби на водопровода без изкопни работи.

Във връзка с потребността от удължаване лиценза на зоопарка в Павликени Общината е изготвила вече нов идеен проект за неговото разширение и цялостно обновление, което би трябвало да стане в близките две години. Идейният проект предвижда разширението с още 4 декара към сегашните 15 да стане в посока към центъра на града. Така ще бъде обхванато сухото сега бетонно езеро пред зоокъта, строено преди десетилетия с цел тук да се устройват различни водни атракции.

Модернизирането на Общинския пазар е друг основен приоритет за инж. Емануил Манолов. Общината вече има съвременна концепция за изграждане на такава градоустройствена и архитектурно-функционална структура, с естетически издържан съвременен дизайн, която да превърне пазара в знаково място за града, не само като пазар, но и като социален, развлекателен и търговско-обслужващ център за жителите на Павликени.

През следващия програмен период 2014-2020 год. Общината ще кандидатства с проект по оперативните програми за осигуряване на необходимия финансов ресурс за модернизиране на Общинския пазар.

Въвеждането на мерки за енергийна ефективност в сградата на МБАЛ-Павликени също трябва да стане реалност в най-близко време. Общината трябва да продължи с реконструкцията на общинските пътища, след като през изминалия мандат беше обновена над 1/3 от четвъртокласната пътна мрежа в общината. Благоустрояването на площадите в селата е друг от приоритетите, които инж. Манолов чертае за следващите четири години.

Изграждането на канализация с пречиствателна станция за отпадни води в Бяла черква е сериозен проблем, който трябва да се разреши през следващия мандат.

Всичко това трябва да се случи при стриктно управление на общинския бюджет и запазване на всички социални услуги, които Община Павликени развива в момента.

От днес, 19 септември, инж. Емануил Манолов е в отпуск, съгласно Изборния кодекс.