Начало Новини Здраве COVID-19 удари в община Павликени

COVID-19 удари в община Павликени

1260

Уважаеми съграждани,

Потвърждавам информацията, която беше разпространена от официалните власти в началото на работната седмица.

Двама жители на общината бяха диагностицирани с коронавирус. Желая от все сърце бързото им възстановяване.

Работи се по установяването на контактните лица на двамата заразени. Най-близките им хора вече са под карантина и имат забрана да излизат. Подчертавам, че двамата заболели са пациенти на болницата във Велико Търново. Там са изследвани и диагностицирани. Двамата не са посещавали нашата болница и не са имали контакти с наши лекари. Съответно нашата болница е в безопасност и всички пациенти могат да получат нужните им медицински грижи.

По спешност свиках оперативния щаб в общината и взехме още решения за превенция на разпространението на болестта. Настойчиво продължаваме контрола по мерките, които вече са приети. Няма да допуснем отклонение от тях.

Пространствата около къщите на диагностицираните с коронавирус, както и на контактните им хора под карантина ще бъдат дезинфекцирани. В следващите дни ще бъде извършена и щателна дезинфекция на улиците в двете села.

В селата забранявам използването на вендинг машините, около които е забелязано струпване на хора.

Надявам се всички да разбирате сериозността на положението.

Към всички Вас се обръщам със следния апел – можем да се предпазим, ако ограничим излизането от вкъщи.
Няма пряка опасност за вас, ако спазвате обявените мерки. Стойте вкъщи. Излизайте само при крайна необходимост. Мийте ръцете си. Ограничете контактите си с хора.

Призовавам всички жители на общината да спазват дисциплина и при необходимост да се самоизолират, така че да предотвратим разпространението на заразата. Моля всички граждани, които имат съмнения за остро респираторно заболяване, което прилича на COVID-19, да се обърнат първо към личния си лекар.

Мили хора,

Аз вярвам, че всички жители на общината ще осъзнаят важността на случващото се и както винаги ще проявят отговорност към себе си и към околните, и ще съумеем в максималната възможна степен да ограничим разпространението на заболяването на територията на общината.

Благодаря на медицинските лица, органите на реда и доброволците, които са на първа линия и се грижат за всички нас.

Скоро ще обявим и допълнителните мерки за безопасност на всички жители на общината.

Скъпи съграждани,

Не подценявайте заплахата! Пазете себе си! Пазете и околните!

инж. Емануил Манолов
кмет на община Павликени