Последните новини

Отчет на дейността на Станислава Стоянова

Уважаеми жители на област Велико Търново,
Скъпи приятели,

Представям на Вашето внимание отчет за дейността ми като народен представител от ПГ на ПП ГЕРБ в 44-тото Народно събрание на Република България (мандат 2017-2021).

Изминалите четири години бяха много динамични и белязани от своите върхове и спадове. Много са постигнатите успехи за Велико Търново и региона, но разбира се има и още много работа, която трябва да се свърши.

В отчета е заложена основната част от дейността ми като народен представител, която нямаше да се реализира без Вашата подкрепа през мандата и доверието, което ми гласувахте преди четири години!

Благодаря Ви!

Вярвам, че отново заедно ще успеем да се справим и с бъдещите предизвикателства!

.

Станислава Стоянова

Kонкурс за детска рисунка

Kонкурс за детска рисунка на тема „Как да се справим с опасното чуждо растение жлезиста слабонога (Impatiens glandulifera)?“ обявяват Институт за гората на БАН и Народно читалище „Добри Чинтулов – 1935”.

Конкурсните творби ще бъдат разделени в три възрастови групи: 7-12 г.; 13-16 г. и над 16 г. като всяка рисунка трябва да е придружена с кратък текст (до 300 думи) представящ синтезирано идеята на автора, трите имена на автора, възраст, град, адрес, телефон за връзка.

Конкурсът се провежда като част от мерките за публичност и превенция по проект „Проучване на разпространението на въздействието на инвазивния чужд вид Impatiens glandulifera Royale върху естествените местообитания в дефилето на р. Искър между Плана и Лозенска планина“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“.

Произведенията изпращайте на електронен адрес slabonoga@abv.bg.

Краен срок за изпращане на творбите: 30 март 2021 г.

Повече информация можете да намерите на сайта на Институт за гората – БАН тук.

Ограничение на движението по пътя Павликени – Сухиндол

полиция

Заради катастрофа с микробус движението по пътя Павликени – Сухиндол се осъществява в една лента, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Трафикът на място се регулира от пътна полиция.

Няма пострадали, нанесени са само материални щети.

Кандидатите за проектиране на обходния път на град Павликени са 9

знак

Общо 9 са кандидатите в тръжната процедура за избор на изпълнител за проектиране на доизграждането на път ІІІ-303 обходен път на град Павликени. Целта е да се актуализира технически проект от 80-те години на миналия век за обходен път с дължина между 4.5 км и 5 км. Прогнозната стойност на поръчката е 150,000 лв., а срокът за изпълнението ѝ е 90 календарни дни.

Отворени са офертите на:

  • „Виа-План“ ЕООД;
  • „Илия Бурда“ ЕООД;
  • „Трафик Холдинг“ ЕООД“;
  • „Инжконсултпроект“ ООД;
  • „Инфра про консулт“ ООД;
  • „Джи М Инженеринг“ ЕООД;
  • „Проджект Планинг енд Мениджмънт“ ООД;
  • „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД;
  • ДЗЗД „Трансконсулт Група-22“, с участници: „Трансконсулт-22“ ЕООД и „Трансконсулт – Група“ ЕАД.

Началото на съществуващия проект е при 29-ти км на път III-303 (Гара Бяла – о.п. Плевен) – Българене – Левски – Бутово – о.п. Павликени – Мусина – Пушево – Керека – (Дряново – Гостилица). Трасето обхожда Павликени от западната страна, пресича ж. п. линията София – Варна, чрез надлез, след което пресича и третокласния път ІІІ-3031 о. п. Павликени – Стамболово – Хотница – Самоводене. След това проектното трасе се развива на югоизток, обхождайки Павликени от югозападната му страна, до пресичането с път III-405 Добромирка – Вишовград – Павликени – Караисен – Свищов.

В началото на 90-те години започва строителството на 2.2 км от трасето, разположено между двата третокласни пътя ІІІ-3031 и III-405. Работата обаче е преустановена на етап изграждане на земно легло и положена трошенокаменна настилка. Изпълнени са и част от фундаментите на ж.п. надлез при пресичането на трасето на околовръстния път с ж. п. линията София – Варна.

С изработването на проект, въз основа на който след това ще се пристъпи и към доизграждане на околовръстния път, трафикът ще се изведе извън центъра на Павликени. По уличната мрежа на града няма да преминават както транзитно пътуващите автомобили, така и потока от товарни камиони, превозващи материали от кариерите за добив на базолтоиди и на фракция. Обходното трасе ще има и благоприятен екологичен ефект, поради това че ще се намали замърсяването на въздуха, ще се редуцират нивата на вибрации и шум от моторните превозни средства, преминаващи през централните градски части.

С два заема Павликени модернизира басейн и изгражда приют за бездомни кучета

С два инвестиционни заема за над 800,000 лева Община Павликени започва модернизация на закрития плувен басейн в града и изграждане на приют за бездомни кучета.

С 432,000 лева ще бъде изградена соларна система и ще се направи газификация на покрития плувен басейн в Павликени, с което разходите за отопление ще бъдат намалени с близо 100,000 лева годишно.

Започва изграждането на приют за бездомни кучета в Павликени. Финансирането е с 400,000 лева от втория заем. 

Финансирането на двата обекта е от фонд ФЛАГ.

ОФК “Павликени” победи “Трявна” със 7:1

Отборът на ОФК “Павликени” разгроми “Трявна” със 7:1 в контролен мач, игран на изкуствения терен в Царева ливада.

Селекцията на Димитър Тодоров можеше да бие и с двуцифрен резултат. Два гола вкара Йордан Йорданов, а по веднъж се разписаха Красен Трифонов, Борислав Гецов, Борислав Иванов, Симеон Иванов и дори вратарят Венци Димитров, който бе точен от дузпа.

Преди почивката тревненци инкасираха само три попадения, но пропуските пред вратата им бяха поне три пъти повече. Наказателният удар бе отсъден при 0:3 в полза на павликенчани за нарушение срещу Велчев, а стражът Венци Димитров не сгреши от бялата точка срещу колегата си от “Трявна”. Почетното попадение за съперника реализира Томислав Колев при 0:4. Попадението за домакините падна, след като той се отзова сам срещу вратата на гостите и стреля точно за 1:4, но до края последваха нови три гола за павликенчани.

Разкрити са 14 престъпления при специализирана полицейска операция на територията на РУ-Павликени

полиция

Девет бързи производства са образувани в рамките на специализирана полицейска операция, която се е провела на територията на Районното управление в Павликени. При акцията са разкрити 14 престъпления. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

Акцията се е провела в периода 3-4 февруари под ръководството на прокуратурата. В реализацията ѝ са участвали служители от ОД на МВР, Районно управление – Павликени, Зонално жандармерийско управление – Горна Оряховица, Държавно горско стопанство „Болярка“ и Регионална дирекция по горите – Велико Търново.

Образувани са девет бързи производства – шест за незаконно добити дърва за огрев и по едно за неправоспособност, нерегистриран автомобил и притежание на наркотични вещества. Образувано е и досъдебно производство за нарушаване на карантина, както и три преписки, от тях две за кражба на дърва и една за притежание на акцизни стоки без бандерол. Едно лице е привлечено като обвиняемо, разкрити са 14 престъпления, от тях седем кражби на части и вещи от автомобили и стоки от хранителни магазини, иззети са 23 пространствени куб. м. дърва за огрев.

Проверени са общо 63 адреса, 127 граждани и 85 автомобила. Съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са 50 глоби по фиш, от тях 7 на пешеходци. Заснети са 91 видеоклипа за скорост. Съставени са 8 акта и 8 констативни протокола по Закона за горите.

Обвиниха млада крадла на дамско портмоне в голям търновски магазин

белезници

Служители на РУ – Велико Търново разкриха джебчийска кражба. Престъплението е извършено през юни миналата година в голям търговски обект в областния град. Чрез използване на ловкост е била извършена кражба на дамско портмоне, с намиращи се в него 320 лв., 40 евро, 5 долара и пет банкови карти, припомнят от полицията.

От проведените съвместни действия по разследването от служители на РУ – Велико Търново и Павликени е установено, че извършител на престъпното посегателство е 26-годишна от Павликени, известна на полицията и осъждана. Тя е привлечена, като обвиняема.

Паричната равностойност на насените вреди е възстановена на потърпевшата.