Начало Спорт Ветерани от „Манчестър Юнайтед“ положиха цветя пред плочата на Кирил Ракаров в...

Ветерани от „Манчестър Юнайтед“ положиха цветя пред плочата на Кирил Ракаров в Павликени

711

Ветерани от „Манчестър Юнайтед“ са положили цветя пред плочата на Кирил Ракаров в Павликени и са се запознали с историята на най-известния футболист от Павликени.

Поканата за гостуването е била отправена от търновския фенклуб и неговия ръководител Емил Йорданов, посочиха инициаторите.

В незабравим спомен се е превърнало гостуването на англичаните. Стотици фенове на футбола са пристигнали на градския стадион „Ганчо Панов“, за да видят отблизо своите любимци, играли в „Манчестър Юнайтед“. Мнозина са пожелали да си направят селфи с тях или да вземат автограф.

Тринайсет от изявените футболисти са излезли на терена – Ник Кълкин, Джонатан Грийнинг, Лий Мартин, Дейвид Мей, Лий Хендри, Кристофър Каспър, Бенджамин Торнли, Майкъл Грей, Сами Макилрой, Даниъл Уебър, Ръсел Бредмор, Дерек Бразил и Кийт Гилеспи. Те са разменили и по пет дузпи с домакините от ОФК „Павликени“.

„Футболът при нас има почти 100-годишна традиция. До ден днешен клубът е сменил много имена, за да остане с днешното ОФК „Павликени“. Прочути играчи са радвали павликенската публика. Сред тях е и Кирил Ракаров, пред чиято памет ще поднесем цветя днес“, е казал кмето. Той е допълнил, че гостуването на „Манчестър Юнайтед“ добавя нова страница в историята на павликенския футбол. Как точно не става ясно. По-фобре ли ще играе павликрнският тим? Загадка.

Дали кмето е разговарял с някои от англичаните за недавната и нелепа смърт на играчите на отбора, които бяха принудени да се самотранспортират до и от последната си футболна среща поради неосигурен професионален транспорт?