Начало Новини Диляна Колева, кандидат за общински съветник

Диляна Колева, кандидат за общински съветник

1220
Диляна Колева
Диляна Колева

„Реших да остана да живея и да работя в Павликени, въпреки, че всички ме убеждаваха, че в този град няма да имам бъдеще. Напротив! Павликени и регионът имат бъдеще, но то зависи от нас, от младите, от всички, които избират да работят здраво и да останат тук!“

Това заявява категорично Диляна Колева. Тя е на 21 позиция в листата за общински съветници, издигнати от ПП ГЕРБ в партньорство с ПД „Социалдемократи” и СДС. Диляна е представител на социалдемократите и казва, че за нея е гордост да е част от силната листа с номер 43, защото в нея са хора, доказали с труда и авторитета си, че са достойни граждани, професионалисти и общественици.

29-годишната Диляна работи като юрисконсулт в частен медицински център „Медиана”. Това, което е научила за правото от обучението си в университета, както и от практиката си като юрист е, че в живота трабва да се взамет справедливи решения.

„Това, което ме провокира на да участвам в местните избори, е засилващата се апатия на младите към политическия живот, не само на местно, но и на национално ниво. Основна причина за това е мисълта, че техният глас не се чува. Затова смятам, че в Общинския съвет трябва да участват повече млади хора – амбициозни, отговорни, дисциплинирани и работливи, които да осъществят връзката на младото поколение с местната политика“, казва Диляна.

Тя е убедена, че това може да се промени, ако ръководството на общината се поеме от действащи и иницативни хора като кандидатът за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ, Ваня Антонова.

В новия Общински съвет Диляна ще работи за подпомагане на талантливите деца в общината, за ангажиране на младите хора в инициативи с културна и благотворителна насоченост или в обществена полза. „Важно е те да вземат активно участие в обсъждането на въпроси от политическо естество, защото това е нашата община и ние сме нейното бъдеще“, посочва младата юристка.

Другата насока на нейната дейност в местния парламент ще бъде за създаването на повече удобства за възрастните хора и майките в парковете и на детските площадки.

В свободното си време Диляна обича да чете, предпочита книги, писани по действителен случай или на историческа тематика. Обожава природата и използва всяка възмогност да е навън. Противно на много нейни връстнички не си пада по шопинга. От тази година се запалила по народните танци и се записала на курс. Вярва, че трябва да знаем своите корени и да пазим заветите на предците си.

Диляна казва, че ще е щастлива, ако създаде семейство и остане да работи и да отглежда децата си именно тук, в малкия град, в който живеят топли и сърдечни хора, но който има нужда от промяна.

Тази промяна може да се случи именно, ако хората изберат силната листа на ПП ГЕРБ с номер 43!