Начало Новини Бизнес Ева Майдел в Павликени: “От всеки българин зависи дали България ще продължи...

Ева Майдел в Павликени: “От всеки българин зависи дали България ще продължи европейското си развитие”

942

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел посети Павликени, където разговаря с граждани и местни предприемачи. Заедно с народните представители Клавдия Ганчева и Станислав Стоянов, общинския ръководител на ГЕРБ в Павликени Мирослав Маринов и общинския съветник Венцислав Георгиев Ева Майдел разгледа модерна хладилна и складова база за пакетиране и износ на замразени плодове и зеленчуци, която е изградена с европейски средства и е единствената такава инвестиция в региона от 30 г. насам.

“Вие сте пример за това, че когато човек има добра бизнес идея и желае да се развива, може да постигне мечтания успех. Тази модерна база е доказателство, че средствата от европейските фондове достигат до всяко населено място в нашата страна и благодарение на европейската солидарност се развиват отрасли като зеленчуко- и плодопроизводството, които са с традиции във Великотърновско. Вашата дейност не само подпомага развитието на земеделието в региона, но и осигурява работни места за хора от близките населени места, което им позволява да останат по родните места и да успяват у нас. Именно за това ще продължавам да работя – българите да имаме достъп до качествена храна, качествено образование и инфраструктура и добри доходи, за да успяваме в нашата страна”, посочи Ева Майдел по време на срещата.

Собственикът на предприятието Иван Иванов заяви, че инвестирането в подобна база е било свързано със сериозна работа, но всяко усилие си е струвало и не скри задоволството си, че предлаганите от него продукти са търсени на Запад, защото нашите български плодове и зеленчуци са известни с високото си вкусово качество. Заедно с технолога Димитър Димитров разчитат изцяло на българска продукция и работят усилено за това да поддържат високи стандарти на качество, за да бъдат достатъчно конкурентни на европейските пазари.

След посещението в предприятието, Ева Майдел се срещна със съмишленици в центъра на Павликени и посети събитията от традиционния за града Празник на яйцето. В разговорите с хората Ева Майдел обсъди приоритетите в работата си през следващите 5 г.

“Мисия на всеки български представител в Европейския парламент е да защитава интересите на българските граждани и да работи за осигуряване на повече възможности за успешна реализация у нас. От всеки българин зависи дали България ще продължи европейското си развитие”, допълни Ева Майдел.

В края на деня тя посети и местния Зоопарк, който е емблематичен за града и привлича стотици туристи целогодишно.