Начало За Забава Избират активен борец против фашизма за председател на Общински съвет – Павликени

Избират активен борец против фашизма за председател на Общински съвет – Павликени

1485
Христо Кавалски, активен борец против фашизма
Христо Кавалски, активен борец против фашизма

Христо Кавалски, активният борец против фашизма от БСП, беше избран за председател на Общински съвет – Павликени по време на тържественото първо заседание на местния парламент.

Сесията откри най-възрастният сред общинските съветници инж. Дончо Дончев. Само една номинация беше направена за председател на съвета. След таен вот и при пълно мнозинство от 21 гласа „За“ беше избран Христо Кавалски.

„На днешната дата преди осем години се заклех за първи път и влязох в местното самоуправление. Годините оттогава бяха изпълнени с много работа, с положителни емоции и хубави моменти в тази зала. Предизвикателството, пред което се изправям, е огромно, и разчитам на подкрепа от всеки един от вас. От днес политическите пристрастия трябва да бъдат оставени на заден план и да работим в полза на жителите на община Павликени“, обърна се към общинския съвет новоизбраният председател и активен борец против фашизма.

ОбС – Павликени проведе и второ заседание, на което беше гласуван правилникът за дейността му.

През настоящия мандат в състава на ОбС-Павликени влизат четири политически формации – „БСП за България“ с 11 съветника, ГЕРБ с 6, ДПС с двама и Местна коалиция „ВМРО-БНД“ с двама.