Начало Новини История Изложба „Преди компютъра“

Изложба „Преди компютъра“

550

На 24 април Исторически музей – Павликени представи изложбата „Преди компютъра“, която е организирана по повод 125 години от откриването на Телеграфо-пощенската и телефонна станция в Павликени.

В експозицията са представени стари пишещи и сметачни машини, радиа и високоговорители, телевизори и още много канцеларски и технически пособия от музейните фондове, които днес са напълно изместени от съвременния компютър.

Показани са фотоапарати от 30-те години на миналия век, както най-старата пишеща машина модел „Адлер“ във фонда на музея от началото на XX в. Акцент на изложбата е телефонен номератор от средата на века, които е обслужвал телефонните линии в с. Мусина, дарение от Христо Иванов, кмет на селото.

Експозицията показва и 7 лампови радиоприемника и един радиограмофон, дарение от Валентин Иванов. В деня на откриването гости на музея бяха дарителите на показаната стара техника, без които изложбата не би се осъществила – Петко Джамбазов, Борислав Борисов, Паулина Лазарова, Николай Донев, Валентин Иванов и др.

Изложбата ще може да бъде разгледана до 14 юни 2019 г. Заповядайте!