Начало Новини Инфраструктура „Кмето“ направи първа копка на нови спортна и детска площадки в Павликени

„Кмето“ направи първа копка на нови спортна и детска площадки в Павликени

555

Началото на строителството на нова спортна и детска площадки поставиха „кмето“ на община Павликени, директорът на Областната дирекция на ДФЗ Тодор Тодоров и инж. Иван Трайков от фирма “Стройко” ООД. Те направиха първата копка по проект „Изграждане на съоръжения за спорт на открито и детска площадка в урегулиран поземлен имот едно, квартал 130, град Павликени“, който се изпълнява по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020.

Чрез този проект напълно ще бъде обновено междублоково пространство, стара спортна площадка, която с годините е запустяла.

Предвижда се изграждането на две основни кръгли площадки, от които едната ще бъде за фитнес на открито, а другата – за разполагане на детски съоръжения за деца от 3 до 12 години. На фитнес площадката ще бъдат монтирани комбинирано съоръжение за „стрийт“ фитнес и маса за тенис, а на детската площадка ще се монтират комбинирано детско съоръжение, двойна клатушка и люлка. Площадките ще бъдат свързани с алейна мрежа. Ще бъдат осигурени осветление и пейки за отдих.

Средствата за реализиране на проекта са 96,133 лв. без ДДС и са предоставени като безвъзмездна финансова помощ от ПРСР.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Стройко” ООД гр. Велико Търново с управител инж. Иван Трайков. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Ведипема” ЕООД – София с управител инж. Мая Алексиева. Фирма „Проект Плюс” ООД – Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев, автор на проекта, ще осъществява авторския надзор по изпълнението му. „Еврофонд Кънсълтинг“ ЕООД – София предоставя консултантски услуги по управление и отчитане на проекта.

„Сериозната инвестиционна програма на нашата община не спира дори и в периоди на извънредно положение и кризисната ситуация, в която се намираме от няколко месеца“, подчерта в словото си „кмето“. „Напротив, през това време при нас започнаха три много важни проекта за подобряване на обществената инфраструктура – и то в най-важните за нас направления: обновяване на училищата – чрез проекта за реконструкция и модернизация на СУ „Бачо Киро“ в град Павликени; подобряване на условията за култура – чрез проекта за модернизация и реконструкция на НЧ „Братство – 1884“-Павликени; и още повече възможности за спорт чрез настоящия проект“, обясни царят на „усвояването“ на чужди пари, получени даром.

„Община Павликени е лидер сред общините на Великотърновска област“, посочи директорът на ОД на ДФЗ Тодор Тодоров като посочи, че Община Павликени не забавя своите темпове по изготвяне на проекти, финансирани от европейския фонд за развитие на селските райони. „Местната общност в Павликени има ясна представа какво иска, има избрани ръководители, които осъзнават потребностите, и има една прекрасна администрация от професионалисти, които изготвят проектите и ги завършват успешно“, каза Тодоров, очевидно четкайки местната администрация.

Това е поредният проект на Община Павликени за изграждане на спортни и детски площадки в общината. Чрез мащабен проект бяха създадени нови спортни обекти, изграждането на покрития плувен басейн, реконструкцията на градския стадион, създаването на спортни кътове в Бяла черква, Недан, Караисен и Върбовка. Чрез проекти по „Красива България“ пък бяха обновени дворовете на всички детски градини и детската ясла в град Павликени.

С реализацията на дейностите по новия проект щяло да се подобри качеството на живот на населението на град Павликени чрез изграждане на спортна инфраструктура, насърчаване на социалното приобщаване с предоставяне на равен достъп до новоизградената спортна инфраструктура на всички социални групи и подобряване на здравния статус на населението.