Начало Новини Политика Мижи да те лажем: истината, само истината или поне някакъв % от...

Мижи да те лажем: истината, само истината или поне някакъв % от нея

1388

„Павликени рестарт“ е новият PR трик в късия ръкав на „кмето“, с поглед, изпълнен с надежда и мерак за скорощните кметски избори.

Какво точно послание носят думите „Павликени рестарт“?

Просто е – рестартира се нещо – двигател на автомобил, трактор, компютър, машина, която не работи както трябва и има нужда от… „рестарт“.

В този смисъл, тази траги-комична кампания се явява автогол, самопризнание на „кмето“, че той и неговата ялова, в голямта си част, администрация, са неспособни, по отделно и/или заедно, да ръководят машината, наречена „град“ и „община Павликени“ по начин, който не изисква „рестарт“.

По стар комунистически обичай тук може да видите полу-истината за кметските „постижения“ и ако сте достатъчно наивен, да повярвате, че живеем в някой проспериращ швейцарски градец (например), в една приказка, която съществува единствено в лъжите и манипулациите на управляващите препатилото Павликени.

А пък ако от друга страна под „рестарт“ мазно и „поетично“ се има предвид „едно ново начало“, да припомним старата народна мъдрост, че нов бардак със стари курви не се прави…

За да има едно истинско ново начало за града и общината е нужно „кмето“, заедно със неговия антораж, да бъдат отстранени от власт по време на следващите избори.

Амин!