Начало Новини Инфраструктура Нов светофар ще бъде изграден в Павликени

Нов светофар ще бъде изграден в Павликени

725

Нова светофарна уредба ще бъде изградена в Павликени. Започна работата по изграждане на новата регулация на движението на кръстовището между бул.“Руски“, ул.“Трети март“, ул.“Г. С. Раковски“ и ул.“В. Петлешков“, което е едно от най-натоварените в града. Там преминават два републикански пътя, свързващи Добромирка със Свищов и Павликени със с. Самоводене. Кръстовището е със сложна конфигурация (пет лъчево), което затруднява водачите на МПС. Създават се предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия.

„Кмето“ на община Павликени инж. Емануил Манолов се срещна с изпълнителите на обекта. Проектът е изготвен от ЕТ „Ниел-С-Николай Савов“ Велико Търново. Изпълнител на обекта е „Сикстрой“ ООД Велико Търново, с управител Стефан Коцев. Строителен надзор ще упражнява фирма „Експерт Дисижънс“ ООД София с представител инж. Мариета Шолева.

Строително-монтажните работи възлизат на 50,000 лв.

Изпълнението на проекта ще подобри организацията на движението в района на кръстовището и като цяло в града. Ще се повиши степента на безопасност на движението, което е един от важните приоритети за Общината.