Начало Новини Благотворителност Общинските съветници от БСП – Павликени дариха инфузионни помпи на градската болница

Общинските съветници от БСП – Павликени дариха инфузионни помпи на градската болница

754

Групата общински съветници от БСП дариха две инфузионни помпи на МБАЛ – Павликени. Единайсетте членове на групата събраха средства, за да направят възможно дарението на една едноканална и една двуканална помпа, т.нар. перфузори. Това съобщи общинският председател на БСП, активният борец против фашизма, другарят Христо Кавалски.

Инфузионните помпи са с изключителна прецизност на вливанията и позволяват точно изчисляване на лекарствената доза спрямо пациента. Дарението е направено в момент, когато ръководството на общинската болница отправи апел за подкрепа и за събиране на средства за закупуването на жизненонеобходима техника.

„Направихме това дарение с мисълта за всички хора, които са „на първа линия“ в борбата с настоящата пандемия. Водени сме от желанието да подкрепим действията на цялата ни общественост за превенция на заболяването и усилията на нашата болница да подготви условия за ефективно лечение на евентуалните случаи на заболяване“, обясни председателят на социалистите Христо Кавалски. Той посочи, че дарените апарати ще са от полза за цялостната дейност в лечебното заведение.

Отделни съветници от групата са направили лични дарения и за дарителската кампания на Община Павликени.