Начало Новини Благотворителност Общинските съветници от ГЕРБ в Павликени дариха възнагражденията си на местната болница

Общинските съветници от ГЕРБ в Павликени дариха възнагражденията си на местната болница

532

Общинските съветници от групата на ГЕРБ в Павликени се отказаха от възнагражденията си за месец март в полза на МБАЛ – Павликени. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Преди няколко дни болничното заведение стартира кампания за набиране на средства във връзка с подпомагане на дейността си и за борба срещу коронавируса.

„Днес повече от всякога е нужно да бъдем солидарни, да се обединим и докажем, че всички сме част от едно общество. С колегите призоваваме за по-голяма съпричастност към кампанията на МБАЛ – Павликени”, коментира председателят на групата в местния парламент Венцислав Георгиев.

За съветниците от ГЕРБ в Павликени е дългогодишна практика да даряват средства за благотворителност от своите възнаграждения. Няколко години поред те организираха своеобразен фестивал на народното и самодейно творчество, наречен Битова вечер. Редовно местните парламентаристи от ГЕРБ подкрепят с дарения различни местни пенсионерски клубове, самодейни състави, библиотеката в града, болни съграждани и много други.