Начало За Забава От чалгаджийки до Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

От чалгаджийки до Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

828

Нов опит за летене в община Павликени.

След като години наред на населението бяха пробутвани главно чалгаджийки от всякакъв калибър, сега общинарите изглежда са решили да „вдигнат летвата“ на всенародните веселия в града, като „подарят“ на плебса концерт на Стефан Вълдобрев.

До тук добре. Проблемът обаче е, че едва ли мнозина от контингента, посещаващ подобни събития, изпростял до нови, още по-дълбоки низини, ще знае кой аджаба е Стефан или ако случайно знае, би се вълнувал от неговото творчество.

Възниква логичният въпрос, накъде без чалга, силиконови цици, къси поли и напомпани джуки в Павликени…

Наникъде.

До 600 души ще бъдат допуснати в Летния театър на град Павликени за концерта на Стефан Вълдобрев на 22 май. Ограничението е въведено за повишаване на безопасността и във връзка с изискването на публични събития да се запълва до 30% от капацитета на съответното съоръжение.

Допълнителни предпазни мерки са организирани за концерта, който ще е първото по-мащабно събитие във Великотърновска област след приключване на извънредното положение. Концертът се организира по повод Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура.

Целият Летен театър ще бъде дезинфекциран преди мероприятието. Създадена е организация за пропускателния режим на входа и за настаняването на публиката. При влизане ще бъде измервана температурата на всеки посетител, както и всеки ще бъде помолен да дезинфекцира ръцете си и да постави предпазна маска за лице.

Редовете със седалки на Летния театър ще бъдат запълвани през един. Отделните посетители също ще трябва да оставят по една свободна седалка помежду си. В случаите, когато посетителите са семейство или родител с дете/деца, няма да се изисква дистанция между тях.

На всеки от секторите в Летния театър ще са разположени представители на полицията, охрана от Общината и доброволци, които да осигурят спазване на предпазните мерки.

Предвиден е и ред за напускане на Летния театър след края на концерта, за да се избегне струпване на хора при изходите.

Събитието ще започне с връчване на наградите за изявени дейци на просветата и културата в община Павликени. Те вече бяха определени с решение на Общинския съвет.

С цел спазване на изискванията за социална дистанция, колективните награди в категориите „Екип, колектив на годината“ и „Ученическа група, формация на годината“ ще бъдат връчени само на ръководител/представител на екипа/формацията.

Началният час на събитието е 18:30 ч.

Входът е свободен.