Начало Новини Криминална хроника Полиция и Община в Павликени безсилни срещу шумни цигани

Полиция и Община в Павликени безсилни срещу шумни цигани

740
полиция

Жители на град Павликени, които живеят на ул. “Бенковски”, се оплакаха в редакцията на областния “Янтра ДНЕС” от невъобразимия шум, който вдига семейство местни цигани.

Хората са отчаяни, защото институциите не могат да се справят с шумните им съседи. Проблемите с двамата мъже и двете жени започнали в началото на лятото. Почти всеки ден около 16 часа те слагали големи колони на двора и усилвали до краен предел музиката, която се чувала чак на автогарата в града.

“Подавали сме няколко сигнала на тел. 112, но от там ни обясниха, че нямат законово основание да направят каквото и да е, при положение че музиката се чува преди 23 часа. Има малки деца, възрастни хора., подавахме сигнали и жалба в Общината, имаше кратко затишие, но после проблемите започнаха отново”, обяснява един от младите хора, които живеят в съседство за медийте.

Потърпевшите все пак получили отговор на жалбата си, внесена в общинската администрация в Павликени. В него се казва, че към момента на проверката, извършена от специална комисия, не е констатиран тормоз на съседите от ромското семейство. Те са отрекли и да имат поведение, с което вредят на хората, които живеят в района. Оказва се, че ние, които спазваме правилата, сме малцинство в собствената си държава, коментираха хората, които ни потърсиха за съдействие.