Начало Новини Криминална хроника По искане на Районна прокуратура – Павликени, съдът задържа под стража обвиняем...

По искане на Районна прокуратура – Павликени, съдът задържа под стража обвиняем за причиняване на телесна повреда

663

По искане на Районна прокуратура–Павликени, съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на мъж за причиняване на телесна повреда на друго лице. Това съобщиха от Апелативна прокуратура -Велико Търново.

Л. Т. е привлечен като обвиняем, за това че на 02.11.2019 г. в с. Долна Липница, общ. Павликени, по хулигански подбуди причинил на А. Д., лека телесна повреда /престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 20 от НК.

С постановление на наблюдаващ прокурор, обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, с цел довеждането му пред съд за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът прие доводите на прокуратурата, че са налице предпоставките за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража на обвиняемия. От събраните по делото доказателствата може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпление за което е предвидено наказание лишаване от свобода до 1 година или пробация. Съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, понеже е осъждан за престъпление от общ характер и е привлечен като обвиняем по едно досъдебно производство и по негови деяния са образувани 4 други неприключени към момента досъдебни производства. Поради това съдът уважи искането на прокуратура и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на лицето.

Определението на Районен съд – Павликени подлежи на обжалване пред ОС – Велико Търново.